От х:

Днес в x:

Украинци пробваха да прекарат в България близо 980 хил. контрабандни цигари

    Голямо количество контрабандни цигари, в тайници на два камиона, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево. Контрабандата е от близо 980 000 къса цигари без акцизен бандерол. Открита е в тайници на два хладилни камиона, влизащи в страната от Турция.

    Камионите са пристигнали на 18 април, уточняват от Агенция „Митници”, един след друг на трасето за входящи товарни автомобили на българския пункт.

    И двете превозни средства са управлявани от украински граждани, които представят пред митническите служители редовни документи за превозваната стока за Украйна –домати. 

    По метода „анализ на риска“ товарните автомобили са насочени за проверка с рентгенова апаратура, при която са отбелязани подозрителни плътности в пода на хладилните полуремаркета. При последващия физически контрол митническите служители установяват, че фабричните кухини в пода на полуремаркетата са пригодени на тайници, в които са укрити контрабандираните цигари.

    В единия камион  са намерени 28 000 кутии цигари, без поставен на тях акцизен бандерол, а в тайника на другия – 20 800 кутии цигари, също без акцизен бандерол.

    Общата стойност на откритите цигари възлиза на 366 000 лева.

    Днес Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо украинския гражданин О.Р., на 36 г. Той е привлечен към наказателна отговорност за контарбандата от цигари на 18 април. 

    По второто досъдебно производство от същата дата като обвиняем е привлечен  и другия украинския гражданин -П.Ш., на 42 години.

    Спрямо него също е внесено в Окръжен съд – Хасково искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

    За двата случая са образувани досъдебни производства, като разследването се води от разследващ митнически инспектор.

    Окръжна прокуратура-Хасково счита, че от събраните до момента по досъдебните производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъпленията, за които им са повдигнати обвинения, като наред с посоченото може да се направи категоричен извод, че съществува и реална опасност О.Р и П.Ш. да се укрият или да извършат друго престъпление. Окръжен съд-Хасково ще заседава днес по искането на прокуратурата.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      А Българските тировете с оръжие за турския башибозук
      в Сирия
      са Държава политика в подкрепа на тероризма

    Още новини

    Последни новини