От х:

Днес в x:

Народни представители и областният управител при кмета на Свиленград за проблемите в общината

Изображение 1 от 3

    Част от народните представители в 47 парламент от региона на Хасково и областният управител Катя Панева са провели работна среща с кмета на Свиленград арх.Атанас Карчев, на която са обсъдени проблеми на територията на общината и възможности за решаването им.

    В разговора са се включиха депутатите Лозко Лозов от „Продължаваме промяната“, Сезгин Мехмед и Мюмюн Мюмюн от ДПС, Георги Станков от ГЕРБ и Владимир Маринов от „БСП за България“. Останалите народни представители от региона са отсъствали поради карантина или неотложни служебни ангажименти.

    Сред най-наложащите проблеми, споделени от гадоначалника, са лошите условия по републиканската пътна мрежа на територията на Свиленградско.

    Като пример той е посочил пътя до с.Маточина, който е ключов, тъй като не се използва само от жители на селото, но и от служители на „Гранична полиция“ при охрана на границата.

    Пътят се нуждае от спешен ремонт, категоричен е бил арх.Карчев.

    Областният управител Катя Панева е подала доклад за нуждаещите от рехабилитация и реконструкция пътища на територията на област Хасково до министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. Той е препратил на компетентната институция информация за разглеждането му, става ясно от срещата.

    В бщина Свиленград има най- много сменени водопроводи - над 70 процент, но проблемът е с качеството на питейната вода, в която има голямо количество манган, е друга от изложените проблемни теми от свиленградския кмет. За проблема в администрацията

    се получават десетки писма и сигнали от от гражданите.

    Карчев сочи като проблем и сключените договори със строителните фирми за ремонтите в централна градска част и други части на Свиленград. Той изрази надежда, че регистрираната през последните месеци инфлация няма да не стане причина за прекратяване на договорите със строителните фирми и нереализирането на планираните ремонти поради недостиг на средства.

    Народните представители са поели ангажимент да съдействат за решаването на проблемите на община Свиленград.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ти
      тил ойленшпигел
      19 0
      18:54, 24 яну 2022
      Тая простотия,тоя маскарад,тая измама....и не знам как да го нарека.Едната дама е с маска,другите са без маски,получава се една грозна картинка.Мани го тоя парцал бе моме
    • 2
      Те
      Тези
      11 -1
      19:15, 24 яну 2022
      Са добри св.и.р.к.а.д.ж.и.й.
    • 3
      Дя
      дядо Вазов
      18 -1
      19:21, 24 яну 2022
      Котенцето със сините очички,как е събрало крачетата.
    • 4
      Ев
      Евааа
      17 -1
      19:34, 24 яну 2022
      Пак ще оправим България като ги гледам Мони и Сезгин чак ми се п.р.и.с.р.а жестоко
      • ИТ
        И тоз
        15 -1
        20:36, 24 яну 2022
        Лозю направо ми се повръща…,
      • За
        Защо Пъска ?
        11 -1
        12:07, 25 яну 2022
        Защо Станков не е в затвора, ами е депутат ?
    • 5
      Пе
      Пешо
      22 -3
      20:40, 24 яну 2022
      Каква пародия е тази карикатура дето е областен управител.как ще сядаш на една маса с тоя боклук семката и с дпс.Семката е престъпник и е за затвора не да обсъждаш някакви дела.Така е когато не си на мястото си.Проста и безлична личност е областната управителка.
    Последни новини