От х:

Днес в x:

110 пъти е връчено званието Почетен гражданин на Хасково, изчисли Антон Атанасов

110 пъти досега е връчено званието Почетен гражданин на Хасково от Освобождението до днес, като има почетни граждани, обявявани по два пъти. Това показва справката, която е направил Антон Атанасов. Третокурсникът в СУ "Св. Климент Охридски" е автор на инициативата "С достойнство и вяра", която започна в края на миналата година и има за цел да популяризира живота и делото на обявените за почетни граждани хасковци.

В рамките на тази кампания е изработен и сайт, на който са споделени биографиите и творческите постижения на почетните граждани на Хасково. С повече данни са тези за съгражданите ни, които са обявени след 2000-та година, посочи младият историк.

Той е изпратил съобщения с информация до близо 100 местни и национални сайта по различни поводи-раждане, имен ден, професионален празник или годишнина от смъртта на почетните граждани, а също така и данни за тези от тях, които са свързани с празници или исторически дати като 3-ти март и 8-ми септември, когато е празника на Хасково.

По събирането на данните Атанасов е получил помощ от Регионалния исторически музей, от Регионалната библиотека „Хр.Смирненски“, от местната администрация, Туристическия информационен сайт, съдействали са му и частни лица.

Антон Атанасов се надява инициативата да бъде продължена от местните власти, тъй като смята, че тя има историческа стойност и е важна за запазване на паметта за родния край. Според него Туристическият информационен център може да продължи да поддържа сайта, който вече е факт.


Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ха
    хасковлия
    12 -13
    16:22, 23 дек 2021
    Ам те скоро почетните ще станат повече от нормалните, ва!
  • 2
    Гр
    Градско чедо
    15 -1
    18:59, 23 дек 2021
    Понякога чета коментариите след някоя статия.Недоумявам защо няма киментар,какво знаем за събитието,похвала към хората,които са участвали в това събитие ,какво ние бихме могли да предложим за събитието,да се включим в събитието дори,даже ние да бъдем инициатори на добри събития и т.н.Напротив чета лоши думи от лоши по лоши,за хората от събитието.сякаш са им сторили лошо или са ограбени от тях.Е хора това ли ще бъде новата българска просветеност.От мненията ,които се поднасят не говори добре,какви сме ,на къде вървим,променяме ли се към добро или още затъваме.
  • 3
    Аб
    Абе
    2 -8
    20:50, 23 дек 2021
    Много почетни Виж коментара

Още новини

Случаен виц

Последни новини