От х:

Днес в x:

В училище „Св. Иван Рилски“ пазят коледните традиции

    Коледари наричаха за здраве в училище „Св. Иван Рилски“. В голямото междучасие учениците от класа на преподавателката Галина Маратилова пяха коледарски песни и пожелаха на съучениците и учителите здраве и берекет през новата година.

    Децата си пожелаха да няма повече пандемия и да могат да ходят на училище.

    Преподавателката сподели, че инициативата за пресъздаване на коледарската традиция всъщност е дошла от учениците й, когато са говорили в часовете за коледуването-кой и как коледува, защо хората са очаквали с нетърпение на вратата на дома им да почука коледарската дружина.

    „Моите ученици сами поискаха да се включат в тази инициатива. Заради ограниченията покрай пандемията няма как да обикаляме по стаите, но решихме, че нашето училище е една голяма къща, която коледарите трябва да посетят и да наричат за здраве благоденствие и берекет, както старите българи са го правили.

    Така възродихме традицията на коледуване, както са ходили нашите бащи и дядовци.“

    https://fb.watch/a4cl0IHhqT/
    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Бр
      БРАВОС
      14 0
      16:35, 23 дек 2021
      На вас мили ученици!!!
    • 2
      Мн
      Мнение
      16 0
      17:25, 23 дек 2021
      Браво на децата за инициативата и изпълнението! Традициите трябва да се пазят, макар и начинът ни на живот днес да е много по-различен от трудното битие на предците ни! Благодаря ви, деца, че пазите българския дух!
    • 3
      Хо
      ХоХоХо
      3 -1
      22:38, 23 дек 2021
      Ходенето на училище не зависи от Вас зависи от тия които печелят на Ваш гръб.Гледам днес разни пари се събират за репродуктивен кабинет ако нямаше разни тестове и разходи за тях до сега парите да се събрали и кабинета обзаведен а не някакви 3000 само за боя и дограма няма да стигнат.Аре живейте си живота през оная работа ми е за Вас
    • 4
      Ба
      Бай Грозю
      4 -3
      22:48, 23 дек 2021
      Браво, само така ще съхранят Българските обичаи
    Последни новини