От х:

Днес в x:

Училище „Рилски“ пропадна в дъжда дни след ремонта

Изображение 1 от 6

    Част от плочника в двора на училище „Св. Иван Рилски“ започна да пропада. Много от родителите са ядосани заради факта, че беше хвърлен огромен финансов ресурс, а в крайна сметка се появяват неуредици буквално дни след приключването на едногодишното реновиране за над 400 хил. лева.

    Пропаданията тепърва предстоят. По принцип каквато и да е сграда на това място не бива да има заради подпочвените води. Пропаданията на „Рилски“ тепърва ще започват. Трябваше да се хвърлят повече пари при ремонта в направата на дренажни системи“, коментират от персонала на школото.

    В същото време еколози сигнализираха притеснени, че дърветата наоколо загиват, тъй като никой не се грижи за тях. В окаяно състояние са и пейките в паркчето зад училището. Дървените седалки на бетонните постаменти са изпочупени. „Много е неудобно. Пейките ги няма всъщност, докато чакаме децата да излязат от училище, седим върху бетон“, коментираха баба и майка на една от ученичките, докато я чакаха да приключи занятията. Хора от съседния блок пък разказаха, че дървената част на седалките в парка е изнесена от възрастен мъж от квартала.

    „Действително има пропадане на плочките в двора на училището, вече съм говорил с директорката, която обясни, че това се е случило в следствие на проливните дъждове през последните дни. Тази неизправност ще бъде отстранена от фирмата, на която беше поверен проекта. В момента сме във фаза на отстраняване на дребни дефекти. Правят се доизкусурявания. А за дърветата и пейките в парка зад училището отговорни са от Общинската фирма „Екопрогрес“. Грижата за растителността и поддръжката на пейките и съоръженията са тяхна отговорност“, посочи заместник-кметът на Хасково Евгени Консулов.

    „Ремонтът на парка е предвиден, само очаквахме да приключи реновирането. От следващата седмица започва подмяната на дървените седалки на пейките“, посочиха от „Екопрогрес“.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Сс
      Ссссссс
      31 -6
      12:49, 28 сеп 2017
      Има си фирма изпълнител, да си поеме разходите и да си оправи нещата, би трябвало да има гаранция.
      Но просто всичките им ремонти и на градини и на ясли и училища са супер некачествени, големи кражби са ставали, и няма да има наказани. Не вярвам нито да има проверки, нито глобени ...
      • Не
        Незапознат
        10 0
        21:57, 28 сеп 2017
        Разбира се че има гаранции но си е ходене по мъките.Пуска се докладна след докладна до Общината.Правят се снимки и описание на дефекта като желателно е по
        заобиколен начин да се намекне например изпоплзването на некачествени материали.
        След известно време ослушване се изпраща отговор че ще се прати човек за оглед.Идва констатира и после след бюрокращина която той си я знае траейки време което не се наемам да коментирам защото е относително понятие,идва с представител на изпълнителя за нова проверка.Това е добрият вариант до тук.Лошият е че изпълнителите имат под изпълнители.Ако дойде такъв нещата малко се усложняват откъм време.Но въпреки и това процедурата вече задействана и няма връщане назад.От тук нататък целта е за този дефект или нередност да се намери причина или обстоятелство с което да се докаже че е направено всичко каквото трябва но частен фактор е довел до даденият резултат.Имайте предвид че за този фактор може да бъде обвинен стопанина на сградата или съоръжението за неправилно стопанисване.Начин не да избегнат гаранцията а да не извършат цялостно даденият ремонт или подмяна.От там общинара отива в случая до директора на у-щето и го увещава да се съгласи на тази половинчата работа.Като се има предвид болшинството да не кажа всички независимо как са избрани за този пост се страхуват за него отговорът им предполагате какъв ще е.Всички са доволни.Директора за пред обществото се изявява като търсеща правата си личност.Бенефициентът на проекта че си гледа съвестно работата.Изпълнителят че навреме е отстранил нередността с тънки намеци че не само той е виновен но въпреки това си е изпълнил задълженията.Красота и идилия като предпоставка за съвършенство между взаимоотношенията нали?Специално за ''Рилски''не знам как ще се измушат тъй като буквално вчера го откриха но ще съм любопитен да разбера .В момента това у-ще попадна в полезрението на журналистите което е предпоставка за навреме оправяне на несвършена или некачествена работа.Дали няма и други?
    • 2
      Ко
      кой яде жабетата
      31 -9
      13:01, 28 сеп 2017
      Колко над 400 хиляди лева, няколко милиона? Цялата тази юруш дандания на гербаджийското саниране ще се разбере съвсем скоро какво представлява. Жалко за неудобствата, които изпитаха ученици, учители, родители и граждани от преместените и приемащите училища, ако всичко е било за лудо.
    • 3
      Мд
      мда
      22 -3
      14:58, 28 сеп 2017
      Да бяхте снимали дворът с игрищата , където всъщност са пропаданията и където именно играят и преминават децата!Там е страшното!Вече се вижда , че не само плочките около червената настилка са пропаднали , а и самата червена нова настилка на места......
      И кво правим сега- ще стане както направиха с Тимок- първо я асфалираха , резнаха лентичката , после се сетиха да сменят канализация- разкопаха асвалта и после наново асфалт....
      Та и сега с Рилски- взеха пари да гелосат двора / г-н Консулов дано не правиш аналог/ ,сега за да ремонтират , ще трябва да разкрият поставената настилка да насипят там какво-що и после пак да замажат отгоре!
      • Ти
        Тимок
        9 -2
        16:02, 28 сеп 2017
        "Тимок" я разкопаха сложиха тръбите и ....... забравиха да я асфалтират. Колко необичайно нали? След последните дъждове има такива дупки около шахтите ,че чак се чудиш дали не си на луната.А асфалт кога???
    • 4
      Са
      савой
      11 0
      19:34, 28 сеп 2017
      Видими резултати за хасково!
    • 5
      Pr
      proliven
      2 -1
      16:39, 1 окт 2017
      проливен дъжд -проливен проливен колко да е проливен ръмежът
    • 6
      Ха
      Хасково
      1 0
      11:52, 5 окт 2017
      Да Ви е честито, обновеното училище! Да се учат децата ,и да благославят Вожда, без който ,нямаше да имат тези придобивки. И , не забравяйте - всичко това, дължите на ГЕРБ.
      До Д.Д. - виж там, оправи комисионните, че съм набелязал, едно апартаментче! За мама и тати де!
      Ха честито, Асковлии
    Последни новини