От х:

Днес в x:

Съдебна отмяна на решението на Общинския съвет за такса смет за 2021 г.

Административният съд в Хасково отмени размера на таксата за битови отпадъци в община Хасково за 2021 г. с решение от днес.

Делото беше образувано по жалба на граждани и организации срещу Решението на Общинския съвет на Хасково от 18 декември 2020 година. отмяната е в  частта за населението на Хасково, за селата и всички нежилищни имоти на предприятията.

Административният съд на Хасково вече отмени текстовете за определянето на таксата за битови отпадъци за 2020 година, приети в края на 2019 година. Това решение обаче в момента се обжалва от Общината пред ВАС.

На сесията на Общинския съвет на 17 декември предстои да бъде обсъдена и гласувана таксата за боклука за 2022 година. Още преди месец обаче кметът на Хасково посочи, че в направената от експертите в администрацията му план-сметка, няма да бъде заложено повишаване нито за гражданите, нито за фирмите. Ставките остават -за граждани 3,5 промила, а за фирми -13 промила, плюс таксите за заявени контейнери.

„За тази година трябва да бъдат поздравени в общинската администрация, защото за първи път изпълниха процедурите както трябва. Трябва обаче да ни благодарят, че най-после се стигна до този момент, след нашето упорство“, коментира адвокатът Митко Цветков. За разлика от предходната година, когато в оспорването са били повече фирми, тази година освен него, са се включили още само адвокат Меглена Гунчева и  една фирма.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Къ
    Къс виц
    18 -3
    19:11, 16 дек 2021
    Кметът и експертите му...
  • 2
    Иж
    Ижан
    5 -3
    09:19, 17 дек 2021
    Какво да коментирам. Мошенническа община, заедно с Лилянов! ДЕПМ!
  • 3
    Jo
    John
    0 0
    18:53, 17 дек 2021
    к во се радвате кауни, вече сте платили!
Последни новини