От х:

Днес в x:

Сребро за Кристин Кръстева от международен турнир по спортна гимнастика в Сърбия

    Хасковлийката Кристин Кръстева спечели сребърен медал в индивидуалното класиране в 12-ия международен турнир по спортна гимнастика в Нови Сад (Сърбия), който се проведе през уикенда. 11-годишната талантлива състезателка на спортния клуб по гимнастически спортове „Юнак“ беше част от Националния отбор на България.

    Кристин е втора в многобоя в първа категория, в която участваха състезателки до 11 години, каза Димитринка Алексиева – една от треньорките по спортна аеробика в хасковския клуб. На шампионата на земна гимнастика и греда тя е със златен медал. На успоредка е със сребърен медал, а на прескок – с бронз.

    „Кристин се представи блестящо. За сетен път доказа, че е една от най-добрите в елита на нейната възраст“, каза Алексиева.

    България участва с 27 гимнастици (16 при мъжете и 11 при жените), в различни възрастови категории. В състезанието стартираха 102 мъже и 64 жени от 10 държави, сред които Хърватия, Унгария, Обединени арабски емирства, Словения, Сърбия, Саудитска Арабия, България, Македония.

    За хасковските състезателки следващия уикенд предстои традиционния турнир в София, провеждан под егидата на Йордан Йовчев.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Мн
      Мнение
      18 0
      18:41, 13 дек 2021
      Единадесетгодишна и вече шампионка! Браво, Кристин!
    • 2
      Би
      Бивш гимнастик
      2 0
      12:24, 14 дек 2021
      Браво златно дете.Не се отказвай от трудният път ,който си поела .Адмирации за смелоста ти .Спортната гимнастика е изключително труден и рисков спорт .Гордея се , че прославяш нашата държава.
    Последни новини