От х:

Днес в x:

Хорът на Майкъл Джексън ще пее в България в негова чест!

Най-известната госпъл формация в Америка – Харлем Госпъл Хор – хорът в който покойният крал на попа Майкъл Джексън е пял като дете и формацията, която лично Барак Обама избира да подкрепи предизборната му кампания щепосети четири български града у нас в рамките на световното си турне в памет на големия Майкъл Джексънпод надслов "Концерт на надеждата“:

10 ноември - Варна, Дворец на културата и спорта

11 ноември - Бургас, Бургаска опера

12 ноември - София, зала 1 на НДК

13 ноември - Пловдив, палата № 3 на Международен панаир Пловдив

Билетите за четирите ексклузивни концерта на Харлем Госпъл Хор у нас са вече в продажба и могат да бъдат намерени в разпространителската мрежа на Eventim, магазини Германос, М Свят и Пикадили на цени между 20 и 50 лв.

За Харлем Госпъл Хор:

Хорът е основан през 1986 г от Алън Бейли, работил с Джаксън Файв през 70-те. (едни от първите големи изяви на Майкъл Джексън). Бейли се вдъхновява по време на празненство в чест на д-р Мартин Лутър Кинг в Котън клуб, Харлем и събира най-добрите певци и музиканти от афроамериканските църкви в Харлем и района на Ню Йорк.

Музиката на Харлем госпъл хор вече повече от 20 години заразява стотици хиляди души по целия свят с посланието си за любов и вдъхновение. Динамичните изпълнения на хора имат за цел да създадат едно по-добро разбиране за афро-американската култура и вдъхновяващата музика, наречена Госпъл.

Всяка изява на Харлем Госпъл Хор преминава под мотото за обединение на народите и насърчаване на обич и взаимно разбирателство помежду им. Основна част от мисията на хора е и набирането на средства за детска благотворителност.

В този век на надежда и промяна гласовете на хора отразяват възраждането на културата на Харлем. Музиката на Харлем Госпъл Хор е освободена, зареждаща с радост и вдъхновение. Госпъл химните на момичетата и момчетата от хора докосват дълбините и на най-суровата душа и я издигат до ангелски висини – всяко изпълнение оставя публиката без дъх.

Източник: yellow.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини