От х:

Днес в x:

Тираджия от Хасково се измъкна жив и здрав от наводнението в Турция

Тираджия от Хасково, за който се смяташе, че е сред удавилите се при пороите в Турция българи, се върна жив и здрав у дома си.

Янчо Богданов, който е служител на хасковската фирма МИГ 9-13 се е прибрал късно снощи.

След като кабината на камиона Скания беше намерена плувнала във вода, а от шофьора нямаше и следа, през целия ден вчера за него се смяташе, че е завлечен от силните дъждове.

Тази сутрин обаче шефовете на транспортната компания са позвънили в Генералното ни консулство, за да съобщят, че служителят им се е прибрал у дома си.

Мъжът е превозвал товар от Турция за Западна Европа и е застигнат от потопа на пункта за обмитяване в Европейската част на Истанбул.

Щастливите обстоятелства, които сполетяха Янчо Богданов обаче не застигнаха друг наш сънародник, за който вече със сигурност се знае, че се е удавил докато пътувал на стоп в южната ни съседка.

Заради поройните реки, които се образуваха от двудневните проливни дъждове, кризисният щаб на турското правителство, сформиран във връзка с тежките наводнения, препоръча българските граждани да се въздържат от пътуване, защото се очакват още по-силни валежи до събота.

При водното бедствие в Северозападна Турция до сега загиналите са 31 души, а нанесените щетите са за над 150 млн.долара, съобщават световните агенции.

Заради кризистната ситуация в съседната държава, министърът по туризма Иво Маринов призова днес във Варна българските туроператори да отменят пътуванията до Турция.

Заради предупрежденията в Хасково вече има спрени екскурзии до различни дестинации в Турция.

Служителите на фирмите правят графици за насрочване на заминаването през следващите седмици, когато ситуацията се нормализира.

Хората, които не успеят да се включат в новите дати на пътуванията ще получат обратно парите си, увериха местните туроператори.

Продължава обаче движението на автобусите по редовните линии, които ежедневно пътуват до турските градове, казаха от автогарата в Хасково.

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини