От х:

Днес в x:

Пет политически формации с депутати от Хасково в 47 Народно събрание

    Представители на пет политически формация са излъчени като депутати от Хасковски регион за следващия -47 Парламент, обяви тази  вечер Централната избирателна комисия. Те са от: "Продължаваме промяната", Коалиция "ГЕРБ-СДС", ДПС, Коалиция "БСП за България" и "Има такъв народ".

    Асен Василев и Атанас Атанасов влизат в новия парламент като представители от Хасково на ПП „Продължаваме промяната“. В кандидатската листа те бяха на първа и втора позиция. За Асен Василев преференциите са 2305, а Атанас Атанасов са припознали като своя народен представител 457 от гласувалите за листата на ПП.

    И двамата са възпитаници на Хасковската езикова гимназия „Проф.д-р Асен Златаров“.

    44-годишният Асен Василев е икономист и предприемач, финансов министър в служебния кабинет на премиера Стефан Янев, назначен от президента Румен Радев.

    Атанас Атанасов е сред новите лица в политиката изобщо у нас. Той е на 31-години и се занимава с проекти в сферата на културата. Играе тенис от малък. Заедно с Григор Димитров са републикански шампиони на двойки при 14-годишните. Години наред е преподавал тенис на деца извън пределите на страната, занимавал се е и с актьорско майсторство. Има бакалавърска степен по театрално изкуство от американския Whitman College. Шест поредни години е организатор на фестивала „Отключено“ в първомайското село Татарево, който се провежда с участието на доброволци и хора на изкуството от България и от целия свят. Фестивалът е продължение на инициативата за възстановяване на читалищната зала в селото.

    Новата политическа формация „Продължаваме промяната“ спечели 21 445 гласа от Хасково и е първа политическа сила в региона с 25,93 %.

    Освен в родния си град Хасково обаче Асен Василев води листа и в 23 МИР София. До края на седмицата той трябва да декларира пред ЦИК от кой и район избира да влезе в 47 Народно събрание като депутат. Ако избере да направи това от софийската листа, то означава, че от Хасково заедно с Атанас Атанасов представител в парламента от Хасково на ПП ще е третият от листата Ивайло Стайков.

    От останалите места в НС от 8-мандатния 29-ти Хасковски регион две са за първите двама в листата на ГЕРБ-СДС: Делян Добрев-бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов, депутат и също възпитаник на Езиковата гимназия в Хасково и д-р Георги Станков-бивш шеф на БАБХ-Хасково и депутат в последните три народни събрания. Станалият известен като рекордьор по преференции при гласуването за народни представители при вота през пролетта Станков, сега отново е с най-висок брой на преференциите в листата, от която е избран- 2997. Това е и най-високият брой преференции на кандидат от региона изобщо.

    "ГЕРБ-СДС" отбелязаха в 29 МИР-Хасково резултата от 22,54% с доверието на 18 642 гласоподаватели и са втора политическа сила.

    ДПС в тези избори за парламент в Хасково е с по-висок резултат от предходнитe и получава също две депутатски места. Движението е на трета позиция с 16.58% и гласували 13876 избиратели.

    В парламента влизат водачът на листата и председател на младежкото ДПС в страната Сезгин Мехмед и заместник-председателят на Общинския съвет на Хасково Мюмюн Мюмюн, чийто отказ като общински съветник  тази вечер беше разгледан и приет от Общинската избирателна комисия.

    „Има такъв народ“ и Коалицията “БСП за България“ ще имат по един депутат.

    С 10.17% „БСП за България“ остана на четвърто място по вот, гласували са 8515 души.

    За втори път представител на Хасковски регион в Парламента ще е заместник-председателят на АБВ Владимир Маринов, който бе и сега водач на листата на "БСП за България" в Хасково, като представител на един от партньорите в Коалицията.

    40-годишният Владимир Маринов е от Пловдив, от сферата на частния бизнес в земеделието е, бил е зам.-областен управител на Пловдив, а в предходното 46-о НС влезе като депутат от Хасково след като напусна мястото си на зам.-кмет на община Родопи.

    С подкрепата 7710 души или 9,21% от гласувалите в неделя, ИТН пада в резултата от предходния вот, когато в парламента от Хасково излъчи двама депутати. Сега в Народното събрание влиза само водачът на листат -урологът доц.д-р Силви Петров.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (16)

    • 1
      Па
      Паржу
      41 -14
      22:01, 18 ное 2021
      Делян и Станков пак спасиха кожите, щот бай Ставри ги чакаше.
      • В демократичните страни всеки е невинен до доказване на противното.Тука е ясно, че няма нито демокрация, нито равенство пред закона, тотална липса на държавност под всякаква форма.Надявам се скоро това да се промени, дадените предизборно обещания да бъдат изпълнени.Тогава, тия двамата при доказана вина да понесат отговорност. Не само да бъдат "ощавени'', а "одрани'' и облечени в раирани дрехи. Това, че са депутати не ги издига над закона.
      • Тт
        Ттр
        22 -9
        08:03, 19 ное 2021
        В демократичните, да, но в гешевата прокуратура няма нищо демократично
      • Господ да им дава здраве :))
    • 2
      Не
      Неохим
      31 -4
      22:37, 18 ное 2021
      Бате къде е Стефчо?
    • 3
      Пи
      Питане
      25 -3
      23:27, 18 ное 2021
      От БСП техния Годжи- годжуков втори в листата , защо не го припознаха и не го избраха? Явно трезвениците в партията предпочитат трезвата мисъл пред пияните мотики като втория в листата ?
      • Бб
        бб
        9 0
        14:50, 19 ное 2021
        Тоя "Годжо" наистина има особена физиономия!
        Много информативна.
    • 4
      На
      Наблюдател
      8 -5
      08:07, 19 ное 2021
      Променени те щи ви оправят
    • 5
      Ня
      Някой
      27 -5
      08:26, 19 ное 2021
      Георги" Пъската" пак е на линия ! Ей, няма наяждане този човек .
    • 6
      Ил
      Или му влиза
      5 -2
      10:24, 19 ное 2021
      Асен от къде влиза
    • 7
      Ни
      Ники
      8 -17
      10:53, 19 ное 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 8
      Чи
      Чико
      14 -1
      10:59, 19 ное 2021
      Пъската пак е вътре.Тоя калъф е много нагъл тип.
      • Ут
        уточнение
        6 0
        17:34, 19 ное 2021
        Пъската изобщо не е нагъл, много е умен щото знае как да купи достатъчно дебили от елекората за да го изберат отново.
    • 9
      За
      Защо така
      6 -2
      11:30, 19 ное 2021
      Днес защо няма статистика за умрели и болни недейте така тъкмо свикнахме
    • 10
      Бл
      близнака
      6 0
      11:59, 19 ное 2021
      пингвина и той влиза хахахаххаа
    • 11
      Чи
      Чико
      6 -1
      18:22, 19 ное 2021
      Да купуваш гласове не означава,че си умен.За умните хората,ще гласуват и без пари.Като чуя само,че е от Любимец ми става ясно.

    Случаен виц

    Последни новини