От х:

Днес в x:

Клоунейката на бате Николай тръгва из България

Смеховизитации ще правят в детските отделения на болниците из цялата страна актьорите Николай Николаев и Марин Неделчев, които са познати на децата от проекта на болница

„Пирогов“ -“Клиника по смехотерапия“ като проф. Коко и доц. Роко.

Посещенията с уникалната Клоунейка при малките пациенти, ще се финансират от фондация, която ще бъде учредена след седмица, съобщи в Хасково в аванс популярния от близкото минало като бате Николай актоьор.

Във фондацията, която ще се казва „ Децата на Пирогов“ освен болницата, съучредител ще е и сдружение „ Ден“.

По предложение на шефа на „Пирогов“ доц. Димитър Раденовски съвсем скоро в двора на клиниката ще се появи и „Здравен шоу театър“. Той ще се помещава в неизползвана сграда в двора. Вече са намерени 60 000 евро от спонсори за разчистване на помещението и реконструкцията му.

На доброволни начала столична фирма пък ще достави обзавеждането и ще плати осветлението и озвучаването на новия театър.

В представленията в театъра ще участват заедно с най-големите имена от българската музикална и театрална сцена децата и техните родители.

„ Дори и здрави в днешно време децата ни са болни от компютър-манията и трудно общуват по между си. Чрез творчеството те ще са заедно с родителите си и целта е изкуството да ги направи по-близки“, разкри замисъла на проекта Николай Николаев.

Теодосий Спасов и Валя Балканска са първите от големите ни изпълнители, които са приели поканата да се включат в уникалния проект.

Те ще разкажат на малчуганите чрез музиката си легендата за Орфей и за необятната шир на Космоса.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини