От х:

Днес в x:

Административният съд казва до месец законосъобразна ли е ТБО в Хасково за 2021 г.

Административният съд ще обяви до месец решението си по делото, в което се  оспорва размера на таксата за битови отпадъци в община Хасково за 2021 година.

Делото беше образувано по жалба на граждани и организации срещу решение на Общински съвет - Хасково, прието на заседанието на 18 декември 2020 г. Обжалването засяга онази част на решението, която определя размера на таксата за битови отпадъци за 2021 година за населението на Хасково и за жилищата на предприятия, за населението и за жилищата на предприятия в IV зона и местностите „Кенана“, „Куба“ и „Туристическа хижа“, за населението и за жилищата на предприятия в V зона, за населението в селата в община Хасково, за всички нежилищни имоти на предприятия.

Това лято Хасковският административен съд отмени като незаконосъобразно решението на Общинския съвет за такса битови отпадъци за 2020 година. Размерът на таксата беше определен от Общинския съвет на Хасково с решение от 29.12.2019 година.

Община Хасково обаче обжалва това решение пред Върховния административен съд. Делото е насрочено за 2020 г. При потвърждаване на решението на Хасковския административен съд от ВАС граждани и фирми ще могат да си търсят правата по съдебен ред.

Междувременно кметът на Хасково Станислав Дечев обяви, че не се предвижда промяна в таксата за боклука през 2022 г., като за граждани тя ще остена 3,5 промила за физически лица и 13, промила за фирми.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ти
    Ти
    7 -1
    13:56, 17 ное 2021
    .........делото е насрочено за 2020г.
    Хасково нет - това ще да е нещо ново.
    ВАС гледа дела в миналото. :)))))
    Уау, Брей. Невероятна статия, невероятно правораздаване.
  • 2
    Ру
    Румен Вълка
    1 0
    11:46, 18 ное 2021
    Няма начин! Станчо ми е обещал едни яки пари, а аз му осигурявам гласовете от махалата!
Последни новини