От х:

Днес в x:

150 участници в първия Арт фестивал „Фантазия” в Хасково

    150 участници от 20 колектива се включиха в първото издание на Арт фестивал „Фантазия”, който се провежда днес в читалище „Заря” в Хасково.

    На сцената ще се изявят деца от няколко града на страната, сред които Стара Загора, Свиленград, Пловдив, София, както и колективи от Хасково – „Рона”, „Алегро”, „Тангра”, детски танцов ансамбъл „Южняче”.  

    Участията са в няколко направления в изкуството. Има танци: балет, контемпорари, фантазия, фолклор, мюзикъл/джаз, характерен танц, латино; вокални изпълнения: поп и фолклор; рисунка: живопис и графика; театър: монолог, пиеса и анекдот; инструменти: струнни, духови, клавирни, електронни.

    Фестивалът се организира от Сдружение „Спортен клуб „Рона” съвместно със „Съюза на организациите за любителско изкуство” /СОЛИ/ и с домакинството на хасковското ОНЧ „Заря-1858”. Директор на фестивала е Милена Налбантова.

    Изявите на изпълнителите бяха оценявани от 7-членно жури. За най-добрите са предвидени купи и медали, както и наградата „Гранд при” в най-натоварените танцови категории.

    Събитието се провежда при спазване на противоепидемичните мерки, наложени срещу разпространението на коронавируса. Всички присъстващи в залата трябваше да представят „зелен сертификат”.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ес
      Естет
      11 -6
      20:48, 30 окт 2021
      Уникална работа. Кючекчийката събира такси и лапа и вие на това му викате фестивал. Бутафория. Халтура. Кич.
      • Ха
        ХА ХА
        5 -5
        01:49, 31 окт 2021
        Ми направи го ти, бе, "естет" такъв! Направи го ти, нека бъде "естетически" издържано и изцяло благотворително, един лев не взимай за себе си в тези прекрасни и слънчеви ковид времена!
    Последни новини