От х:

Днес в x:

Заповед в пет без пет: учениците в София и още 5 общини ще учат от вкъщи от утре

От 21 октомври (четвъртък) всички ученици в общини с повече от 750 болни от COVID-19 на 100 000 ще се обучават онлайн. Към момента това са София град, както и общини в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник.

Министърът на образованието и науката издаде заповед, която съответства на разпорежданията на министъра на здравеопазването от 19 октомври т.г. Заповедта става факт минути преди края на работното време днес и влиза в сила от утре сутринта.

Удължава се с два дни присъственото обучение за предучилищните групи и класовете от 1. до 4. включително в засегнатите населени места. Утре и в петък те ще са присъствено на училище.

"Аргументът беше, че родителите на малките ученици имат нужда от време, за да организират грижата за децата си в къщи по време на занятията от дистанция. До 16 часа днес в МОН не беше получено съгласие от МЗ. Поради тази причина министър Николай Денков издаде заповед за онлайн обучение от утре за всички ученици в София град и засегнатите общини", пишат от пресцентъра на образователното министерство.

МОН е актуализирало Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата през учебната 2021-2022 г. в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването. Промените ще бъдат публикувани на сайта на МОН, след като бъдат утвърдени от двамата министри.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  и да го на-ду.пят
  • Чи
   Чичо Митко
   0 0
   00:26, 21 окт 2021
   Видя се един с байрак искаше да му вкара дръжката на партийното знаме обаче на министърчето му се размина.
Последни новини