От х:

Днес в x:

Ден преди първия учебен звънец пазарът на цветя се оживи

    Още от сутринта на 14-ти септември зоната за цветя на Кооперативния пазар в Хасково се оживи. По-предвидливите клиенти решиха да избегнат огромният наплив привечер от родители и деца, които избират традиционно цветя за учителите си за Първия учебен ден.

    Звънецът ще бие утре т в 9 часа за тържественото посрещане само за първи, пети и осми клас. Останалите ученици ще влизат по график, определен от училището в по-късни часове, за да се разделят потоците, както разпореди Министерството на образованието.

    А иначе и през тази година красиви и нетрадиционни букети на пазара не липсват. Ако по-семпъл букет със стрък роза или хризантеми струва по 5-6 лв, то по-богато украсените рязан цвят стигат до 9-10 лв.

    На пазара се предлагат и кашпи с украси, символични за училище-моливи, за първолаците-с балони или цветя в разтворена книга. Те са на ценя от 8 до 20 лева.

    По шест лева са красивите саморъчно направени подложки-плетени кошнички или украсени с естествени материали вазички, в които предлага цветята си Ангелина. Тя излиза на пазара само на празници, но пък ръкоделията й са наистина много оригинални.

    Малкият Георги Емилов ще пристъпи в утрешния ден за първи път училищният праг. Той ще учи в СУ „Св.Паисий Хилендарски“ в Хасково при г-жа Тончева и г-жа Тодева.

    Усмихнатото хлапе няма търпения да започне училище. Наясно е, че вече ще трябва да става сутрин още по -рано отколкото е правил това за детската градина, и затова ранно ставане тренира от няколко дни. А за избора на цветя в лилаво за учителките му кака му Сияна, която ще е в трети клас, му е първа помощница. Гошко, както иска да го наричат в училище, мечтае да стане пожарникар, когато порасне. Знае, че за това трябва много да учи и да тренира, за да може  един ден да помага на  хората.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Да
      да си
      3 -3
      14:41, 14 сеп 2021
      ги държат!в лидл букетче рози е 3.99!
    Последни новини