От х:

Днес в x:

Миро открива Дните на Хасково, Орлин Горанов за финал

51 прояви в рамките на шест дни организира община Хасково за празниците на града. Това съобщиха на брифинг организаторите. Тържествата се откриват на 7 септември. В програмата са включени изложба "Модата през вековете", която организира регионална библиотека "Христо Смирненски", както и концерти на фолклорните танцови ансамбли "Хасково" и "Гоце Делчев". През първата празнична вечер от кметството са подготвили грандиозен музикален спектакъл. Миро и неговата балетна формация ще забавляват публиката на пл. "Спартак" от 21.30 часа.

В Деня на Хасково 8 септември в църквата "Св. Богородица" ще бъде отслужена тържествена литургия по случай Рождество Богородично. Новите почетни граждани ще бъдат удостоени със званието на церемония в драматичния театър. В 12.00 часа на сцената ще бъдат аплодирани Генчо Пенев, архитектът Тенчо Димов и диригентът Красимир Захариев.

Официалното именуване на градската художествена галерия на името на Атанас Шаренков ще се състои от 17.30 часа. Тогава ще бъде открита изложба на големия български художник. Еспозицията ще включва 73 творби. По-голямата част от тях са собственост на неговата съпруга, 27 от платна са на колекционерът Димитър Инджов.

Същата вечер за първи път ще прозвучи химна на Хасково. Песента ще бъде изпълнена от Ваня Костова и нейния син Боян Михайлов точно в 21.30 часа на пл. "Спартак". Химнът е по текст на Ели Видева и Петър Ванчев, музиката е на композитора Стефан Диомов. След премиерното изпълнение е насрочен концерт на двамата изпълнители и на Тони Димитрова. В 23.00 часа ще бъдат изстреляни празничните фойерверки.

На 9 септември в драматичния театър ще гостува спектакълът "Министър без глава" на кабаретен театър "Трамвай 13". Румънският певец Кости и българската фолк дива Аднрея ще пеят за хасковлии на пл. "Спартак" от 20.30 часа.

Пленер ще посрещне даровити деца в художествената галерия в Хасково на 10 септември. Арт форумът започва в 10.00 часа.

Еспозиция под наслов "Стари майстори" ще бъде открита в галерия "Форум" от 17.00 часа. В изложбената зала ще бъдат показани реставрирани творби на Иван Мърквичка, Димитър Гюдженов, Бенчо Обрешков, Генко Генков, Димитър Казаков- Майстора. Платната са от фонда на Художествената галерия в Кърджали.

Среща с писателката Теодора Димова е насрочена за 17.30 часа в зала "Хасково" . Два часа по-късно започва конкурсът Мис и Мистър Хасково. Състезанието по хубост ще се проведе в читалище "Заря". От 21.00 часа на сцената на пл. "Спартак" ще се качат група "Те" заедно с участниците в Musik Idol 3 Димитър, меги и Преслава.

Рок-легендите на България група "Сигнал", Митко Щерев, Илия Ангелов и Кирил Маричков ще опъват жици на 11 септември от 20.30 часа отново на пл. "Спартак".

В последния ден от празничната седмица на пл. "Свобода" ще паркират над 60 стари автомобили. Ретро парада ще се открие от 11.00 часа.

Юбилейното десето издание на хумористичния конкурс "Хасковски каунь" ще се проведе от 19.30 часа в театъра. Церемонията по награждаването на победителите ще бъде предшествана от създаването на инсталация от пъпеши, купени от пазара. След това хасковски художници ще рисуват карикатури на присъстващите пред театъра.

Дните на Хасково ще бъдат закрити с концерт на Орлин Горанов и Кристина Димитрова. Между изпълненията на дуета скечове ще играят актьорите Краси Радков, Виктор Калев и Мариан Бачев.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини