От х:

Днес в x:

Хасковлии не могат да бягат

Шабан Мустафа триумфира на финала

Отново „другоселци“ спечелиха победата на лекоатлетическия крос Димитровград-Хасково по случай празниците на областния град. Подобно на миналата година и сега победата взе Шабан Мустафа от Нова Загора. Той покри 15-те километра, от кино Химик Димитровград, до площад Атлантически в Хасково, за отличното време от 47 минути 32 секунди. Победата бе извоювана в тежка борба с Йордан Андреев от град Добрич, който бяга с почти същото темпо, но накрая допусна да изостане с минута-48.37. Разликата между водещата двойка и останалите бе катастрофална. Третия Величко Манолов, който също не е от Хасково, бяга за едва 54.09. Нататък изоставанията бяха още по драстични. Като цяло, хасковлии показаха, че не могат да бягат. Не и бързо. 

За сметка на това ветераните се представиха отлично. Традиционният участник Величко Димитров от Хасково остана 6-ти в конкуренцията на младоците, въпреки 52-те си години. Наравно с младите бягаше и доайенът на кроса-шефа на хасковските данъчни Димо Маринов. 

Цели 6 жени се включиха в групата от 37 души, която измина разстоянието между съседните градове. Дамите завършиха до една, като в едната възрастова група победи Албена Георгиева, а в другата Румяна Пановска. Или поне така се разбираше от протоколите, защото уточняването кой на кое място е при дамите продължи дълго след финиша. В плен на всеобщото объркване попадна дори и един от организаторите, назовал себе си съдия. На любопитните да разберат класирането той препоръча...да изчакат награждаването. Доколкото е известно, все още няма измислен спорт, в който награждаването да определя класирането, обикновено е точно обратното.

Спортът в Хасково може би е изключението.

Г.Христов

След като 15 км води тежка битка с Йордан Андреев/вляво/
Участващите жени подминаха доста мъже
Момичетата не се щадяха
...и финишираха всички
Тежка битка при мъжете
Ветераните се държаха достойно

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини