От х:

Днес в x:

Велико! България би Русия и е на световен финал по волейбол

България и Русия изиграха финал преди финала на Световното първенство по волейбол за младежи до 19 години в столицата на Иран - Техеран.

Нашите победиха с 3:2 гейма Сборная. Така нашите очакват съперника си на големия финал от мача Иран-Полша.

Мачът започна кошмарно за нашите. В първия гейм не работеше почти нищо от най-силните оръжия на малките лъвчета. Руските волейболисти бяха неразгадаеми за нашата блокада, а сервизите не влизаха. Така логично се стигна до разгромен резултат в полза на Сборная 25:14.

След само минута пауза, момчетата на Мартин Стоев излязоха преобразени на игрището. Лъвчетата бързо натрупаха разлика от 6 точки преднина, но Русия постепенно изравни и дори излезе с точка напред за 17:16. В този момент нашите вместо да рухнат заиграха не като лъвчета, а като истински свирепи лъвове. В крайна сметка Алекс Николов и компания отнесоха шокираните руснаци с 25:21.

Уверената игра на българските младежи продължи и в началото на третия гейм. Те поведоха с 9:6, пак заради силна игра на блокада. Разликата стана 11:7, а треньорът на Сборная се принуди да поиска прекъсване. И това не помогна. Руските волейболисти беше бяха извадени извън релси и бъркаха лесни топки - 12:7 и 13:7 за младежите ни. Добрата игра на отборът на Мартин Стоев продължи - поредна блокада и 16:10. Русначетата в този момент не знаеха вече къде се намират и какво им се случва. Резултатът набъбна до 18:10. После 20:12.  В края на гейма руските волейболисти се разиграха и разликата започна бавно и сигурно да се топи. Така се стигна до резултат 23:20. Нашите обаче не се огънаха и затвориха гейма с 25:20 - 2:1 за България.

Русия измъкна четвъртия гейм. След като играта вървеше равностойно до 6:6, съперникът ни натрупа разлика от 5-6 точки, която запази до края - 25:20. Така се стигна до тайбрек в мача. В него нашите показаха изключително здрави нерви и въпреки че изоставаха с 10:12 в крайна сметка победиха руснаците с 15:13.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини