От х:

Днес в x:

Австрия промени мерките си с отчитане на ваксинираните

От днес в Австрия влиза в сила нова наредба на Министерството на здравеопазването, която урежда регионалните мерки, които ще се прилагат през есента.

Преценката на епидемиологичната обстановка ще се прави в зависимост от процента на ваксинираните в района и от процента на заетите интензивни болнични легла. Интензивните легла ще бъдат взети под внимание, след като за съответния район бъдат заети най-малко 10 процента от тях .

С висок риск от зараза ще се смята район, в който новозаразените за седмица на 100 000 души са както следва: 300 души при общ брой на ваксинираните под 50 процента от населението на района, 400 души при 50 до 55 процента ваксинирани, 500 души при 55 до 60 процента ваксинирани, 600 души при 60 до 65 процента ваксинирани, 700 души при 65 до 70 процента ваксинирани, 800 души при ваксинирани над 70 процента от населението в района.

Когато броят на новозаразените падне с повече от сто души, мерките се разхлабват.

Щом даден район бъде обявен за високорисков, на населението се забранява да го напуска. Съществуващите изключения са изрично упоменати в наредбата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини