От х:

Днес в x:

Областните управители от пограничната зона с Турция искат „Гранична полиция“ да стопанисва оградата

Изображение 1 от 2

    Областните управители в пограничната зона с Турция на Хасково Ямбол и Бургас предлагат оградата по границата ни със съседната южна държава да бъде предадена за стопанисване на „Гранична полиция“. Това става ясно от съобщението на пресслужбата на областния управител на Хасково Минко Ангелов.

    Заедно със заместника си Мартин Узунов губернаторът на Хасково е присъствал на работната среща в Областна администрация-Ямбол днес. На  нея са обсъдени теми, свързани с необходимостта от подсилване на охраната по българо-турската граница и ангажиментите на всички институции по тези дейности.

    Срещата е проведена и с участието на заместник -министрите на МВР- Емил Ганчев и Венцислав Катинов, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, директорът на главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Деян Моллов, областните управители - Георги Чалъков и проф. д.н. Мария Нейкова, директорите на областни дирекции Ямбол и Хасково и РДГП - Елхово.

    Аргументите за предаването на временното възпрепятстващо съоръжение по границата ни с Турция за стопанисване на „Гранична полиция“, са, че именно тази служба е са краен ползвател на оградата и има възможност за постоянно наблюдение и оценка за състоянието на обекта.

    С оглед намирането на най-рационално становище в интерес на държавата, зам.- министър Ганчев е предложил областните управители в най-кратки срокове да изготвят и предоставят в Министерството на вътрешните работи анализ за моментното състояние, направените разходи, исканите средства и извършените дейности по поддръжката на съоръжението. Очакват се тези разчети в най-кратки срокове, за да започне и отстраняването на компрометираните участъци по оградата. А това, че ремонтът трябва да се случи веднага на фона на кризата в Афганистан и засилващата се емиграция към страните от Западна Европа, предупреди още преди седмица и президентът Румен Радев, който направи обход в граничната ни зона с Турция.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Пр
      прехвърляне на топката
      9 -1
      20:27, 25 авг 2021
      На това се казва усвояване и крадене на средства.
      • Ан
        Анелия Жилязкова
        2 -1
        10:42, 26 авг 2021
        Реших да се мариновам в собствена водка, за да могат студентите да изучат нагледно лицево-челюстните аномалий и натрупването на амилоидни плаки в мозъкът. Така макар и пост мортем ще сбъдна мечтата на нашите да вляза в Медицинския
    • 2
      Ба
      Барни
      10 -7
      00:02, 26 авг 2021
      На това недоразумение Минко Ангелов областен управител ли му викате. Аз освен за пазач на язовир за дриго не бих го назначил.
      • Ха
        Хасково
        6 -4
        10:01, 26 авг 2021
        Ееех Ръбале , ех Барни, защо не попиташ този който "построи" тази ограда?
        Ами мишкуваш с Ангелов.Прости сте герберунгите- също като вождът си!
        Колко кюлчета отчете далавери на чекмеджан,а?
        Или и това не е вярно!
    • 3
      И всичките дребни мишки които имат да лежат по 4-5 месеца с кирки и лопати да
      ремонтират оградата
    Последни новини