От х:

Днес в x:

4 села в огнен обръч. И мъртъвци на опашка за храна. Преглед на регионалния печат

Мъртъвци се редят на опашка за безплатно брашно, съобщават във водещо заглавие всекидневникът "Новинар Юг". Потресаващата случка е, цитирам: "като сюжет по Гогол". Роми от Република искали безплатни пакети със захар брашно и ориз от името на свои починали роднини. Храната се раздава от интервенционните запаси на европейския съюз и това е втория път. До края на годината ще има още два тура, като във всеки има подобни шмекерлъци от типа "ако мине-мине", както биха потвърдили и от раздаващия храната БЧК. Явно броя на четящите Гогол сред ромското население непрекъснато нараства.

"3 отделения си прехвърлят гаснеща от рак". Баба Иванка Атанасова от свиленградското село Мустрак има рак на тазобедрената става. Поради тази причина лежи в ортопедията. Оттам естествено не могат да и помогнат. В онкологията където би трябвало да могат, дружно в хор с хирурзите, препоръчват бабата да отиде в клиника в Горна баня. Там щели да я лекуват по комплексно. Пък и за тяхна сметка може би, тъй като здравната каса поема само 5 дни от лечението на бабата, както обяснява шефът на ортопедията д-р Румен Иванов.

"Млада майка и невроложка влизат в ОБС Хасково", съобщава още Новинар Юг. Икономистката Светолслава Стоянова е младата майка, д-р Стефка Вълкова, спрягана и за бъдещ шеф на болницатга е невроложката.

"Осъдиха кучкар, насъскал питбула си срещу 5-ма", съобщава на 3-та страница вестника. 400 часа обществено полезен труд ще положи 30 год Димо Танев от областния град за това че насъскал опасния пес срещу 5-ма свои съседи. С тях не се разбирал от години и решил да насъска срещу им четириногото. Такива май ги оправя не обществен труд, а... по-голямо куче.

"Мустафа Емин на мушка" водещо заглавие от страница 2-ра. Шефът на областна дирекция "Земеделие" е на мушка от както падна старата власт, но сега го ревизират за последните 4 години. От министерството ще ровят заменките на терени в хасковско.

Забраниха риболова на Гарвановския язовир, е лошата новина за въдичарите. Намалялата вода и респективно килслород утрепаха доста риба във водоема и арендаторите сложили катинара до 20-ти декември.

"4 села в огнен обръч". Водещо заглавие придружено със снимка във вестник "Хасковска Марица" Константиново, Нова Надежда, Райново и Калугерово били обкръжени от пожари лумнали от 3 масивни огнища. 9 пожарни и военна техника са се включили в гасенето, до снощи още такова не бе постигнато изцяло. Причините естествено са неясни. Къщите в Калугерово, на косъм от изгаряне, добавя още ежедневникът.

Под водещата тема от вчера четем още: Минка Стоянова е зам.-кмет на Харманли. Неуспялата депутатка от неуспялата БСП все пак се уреди с топло местенце, от където ще отговаря за: здравеопазване, култура и образование, младеж, спорт, социална политика и т.н. Надяваме се да отговаря без акцент.

Заради 6 годишно дете променят историята. Челото на "Хасковска Марица" се занимава с господин на име Паско, който настоява от общински съвет-Хасково да коригира надписа върху паментника на булевард Раковски. Там са изписани имената на 7 военнослужещи разстреляни след 9-ти септември 1944-та година. Според Паско, разстреляните били не 7 а 8, и осмото име било неправилно пропуснато. До това се стигнало, обяснява Паско, заради дъщерята на един от разстреляните на име Гинка. Тя, тогава на 6 години, си спомняла че като свидетел на кървавата баня видяла 7 тела в двора на казармата. Друг свидетел видял повече, заяжда се с детето Паско. Чудно ми е, тия двамата що занимават вестниците и тия дето ги четат с дивотиите си.

50 хиляди шаранчета в язовир Тракиец от днес, е пък радостната новина за въдичарите от страниците на "Хасковска Марица". Рибокът е част от мащабния зарибителен план на местната ИАРА обхващащ язовирите Ивайловград и Тракиец.

В памет на Александър Божков е цялата 9-та страница на вестника. За мъртвите или добро или нищо. Вестникът залага на доброто. Ние пък спираме до тук.

Нищо интересно от спортните страници освен досадното броене на местната в световната ранглиста на супер-надеждата ни Григор Димитров. Тенисистът е на 266-то място. Според новина от миналата седмица бе на 316. По случай бъдещото 99-то място може да има и редакционна статия.

"Стамболово посвети класическа победа на депутата Сербест". Стамболово тресна с 3:0 Металик Сопот в първото си домакинство от Югоизточна В Група. Победата бе пред архитекта на побеждаващия тим Гюнер Сербест, бивш кмет, сега депутат. Избраникът на народа заседна на трибуните като обикновен запалянко и обеща че ще остане такъв и занататък. Дано не бъде на двубоя с Хасково. И без ВИП присъствие хасковлии падат с по 6:0. Повече ще бъде някак си не културно, нали?

Това бе по интересното от днешните местни вестници.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини