От х:

Днес в x:

Комшии млатят пчеларя с хралупите, 15 го дават на съд


Веселин Белевски

15 съседи на Тилко Русев са се подписали под жалба до община Хасково, а копие от нея е депозирана в районната прокуратура. В нея те протестират срещу отдаването на 2 декара за пчелин с решение на ОбС от 2006 година. Според тях под парцела минават „секретни комуникации“ - ток, вода и други. Реакцията на съседите бе по повод пристигането на екип на Haskovo.net в нестандартния пчелин на Русев.

Истинската причина за протестите обаче е, че

Тилко покрадва, казаха съседите. Според известния архитект и музикант Веселин Белевски, който живее наблизо, пчеларят чопвал от съседните имоти каквото му падне. Няколко пъти вбесени собственици му налитали на бой. Последното меле било преди седмица.



Пчелинът на Тилко Русев се намира в местността „Сатмал дере“ - по пътя за язовир Клокотница. Недоволството на съседите е провокирано от изнасянето на пчелните кошери в близост до пътя. Пчелите неведнъж са жилили преминаващи случайно хора, както и комшиите. Братът на един от съседите – Хашим, пък е алергичен към пчелната отрова и веднъж бил спасен на косъм след ужилване. Човекът прескочил трапа само благодарение на Белевски, който веднага го откарал в Бърза помощ.



Пчеларят пред кошерите-хралупи
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини