От х:

Днес в x:

Д-р Даниел Денев е новият шеф на Агенция по храните в Хасково. Ровят фирмата със „златния гьол“ за търга

    Д-р Даниел Денев е новият временно изпълняваш длъжността директор на Областната дирекция по храните в Хасково. Назначението му е факт и още днес той застъпи на служба в Хасково.

    Д-р Денев влиза в началническия кабинет на контролната агенция в областния център на пограничния регион на мястото на д-р Христо Влчанов. Д-р Вълчанов, дългогодишен служител в ОД на БАБХ- Хасково и неин началник в отделни периоди през годините, беше назначеният от Служебния кабинет като вр.и.д на местната структура в началото на юни, а само преди дни, повишен до изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, заради което и замина за София.

    Новият началник на дирекцията в Хасково д-р Даниел Денев е досегашен началник на отдел в Дирекция „Здравеопазване и хуманно отношение към животните“ в БАБХ.

    Междувременно БНТ съобщи, че служители на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество са на ГКПП "Капитан Андреево" и проверяват т.нар. "Златен гьол".

    Проверката на Антикорупционната комисия касае търга от 2013 година, чрез който е избрана фирмата, обслужваща дезинфекцията по границата ни с Турция- “Пи Еф Си“ ЕООД. Тогава шеф на БАБХ в Хасково беше  настоящият й изпълнителен директор - Д-р Вълчанов

    В областните дирекции на Българската агенция по безопасност на храните в Ямбол и Хасково се проверява цялата тръжна документация, както и как Агенцията е взела решение дейността по дезинфекция на влизащите в страната превозни средства да се възложи на външен изпълнител.

    Засега няма официална информация по случая КПКОНПИ. От БАБХ също посочиха, че все още не могат да оповестят подробности по акцията.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    Последни новини