От х:

Днес в x:

Частна фирма монополизирала санитарно-ветеринарните проверки на ГКПП "Капитан Андреево"

Има непропорционално отношение между рисковете, които могат да се сбъднат на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево", и отговорът, който досега е предоставяла държавата спрямо тези рискове. Това каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите Иван Христанов пред бТВ по повод на проверката за осъществяването на санитарно-ветеринарния контрол на пункта за последните 10 години, която поискаха от "Продължаваме Промяната". 

Според заместник-министъра частна фирма е осъществявала монопол върху санитарно-ветеринарните проверки на граничния пункт. 

Най-сериозната ни граница, най-сериозният ни пропускателен пункт между Азия и Европа, през който минават два милиона тона хранителни стоки годишно, от които 1,2 милиона подлежат на контрол; 70 000 камиона и стока за милиарди левове, и една частна фирма става монополист в абсолютно всичко, с изключение на тясноспециализираната дейност по фитосанитарния контрол, обясни Христанов. 

Той добави, че когато „залозите са толкова големи, отговорът трябва да е пропорционален“. 

Христанов настоя за непрекъснато полицейско присъствие на ГКПП „Капитан Андреево“. 

На заседание на парламентарната Комисия по превенция и противодействие на корупцията днес ще бъдат изслушани всички страни, ангажирани с този казус.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Пл
    пляка номера
    6 0
    06:57, 26 май 2022
    васко дебелия какво ще прави сега
  • 2
    Не
    Неумен каун
    3 -1
    15:35, 26 май 2022
    Сега друг ще захлеби. Някой розов.
Последни новини