От х:

Днес в x:

На границата извадиха бижута от бутилки с перилен препарат и кутия с таблетки за съдомиялна

Контрабандни златни и сребърни накити за 180 827 лева откриха митническите служители от ТД „Южна морска“ при проверка на лек автомобил.

На втори юли, около 21.00 часа, на МП Капитан Андреево пристига лек автомобил, управляван от румънски гражданин, който пътува със съпругата си от Турция за Румъния. Мъжът и жената заявили, че не пренасят стоки, валута и валутни ценности за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в две бутилки с перилен препарат и кутия с таблетки за съдомиялна са открити изделия от жълт и бял метал.

От "укритията" са извадени общо 1264 бижутерийни изделия - пръстени, гривни, медальони, колиета, обеци, синджири. При направената от вещото лице експертиза се установява, че по-голяма част от накитите с тегло 2184,94 гр. са от 14-каратово злато. Другата част- 277 гр. са от сребро проба 925.

Общата стойност на укритите бижутерийни изделия е 180 827 лева. В хода на проверката се установява, че контрабандните накити са собственост на жената. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково.

С постановление на наблюдаващия прокурор на обвиняемата румънска гражданка е наложена мярка парична гаранция от 3000 лева и забрана да напуска пределите на страната ни, освен с разрешение на Окръжна прокуратура -Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини