От х:

Днес в x:

Наградите на „англичаните“ от „Йовков“ бяха връчени на специално тържество

В СУ „Йордан Йовков“ бяха връчени сертификатите на участниците в състезанието по английски език към Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Състезанието е международно и е изключително престижно в много Европейски страни. Йовковци проявяват все по-голям интерес към това състезание. През учебната 2020 - 2021 във вътрешния кръг имаше 46-ма участници и вече има ученици, които трикратно представят училището в националния кръг на състезанието.

Тази година националният кръг бе проведен присъствено в две Софийски училища -  4 ОУ „ПрофесорДжонАтанасов“и в 68 СУ „АкадемикНиколаОбрешков“. От СУ „Й. Йовков“ се състезаваха 7 ученици: Светослав Календжиев от 9а клас, който получи 80 точки на езиково ниво Б2; НийаПеткова от 8а клас участва на ниво Б1 и получи 92,5 точки; Гюлсюн Касим от 7а клас на ниво А2 е с 67.5 точки;ХелинКешева от 6в клас на ниво А1 син, получи 92.5 точки, а Кристина Димитрова от 5в е с 95 точки на ниво А1; в състезанието на ниво При А1 имаше двама участници – АкайМоллаахмед от 4в клас и ИремИсмаил от 3а клас, съответно с 92,5 и 100 точки.

От седемте представители на училището на националния кръг, петима са удостоени със сертификат “COMMENDED” т.е получават признание не само за участие, но и специални поощрителни награди.

Ръководството на училището поздрави всички участници, а  на специално тържество госпожа Кюпрюджиева, директор на училището, връчи наградите.

клуб Журналист и клуб Фото свят

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини