От х:

Днес в x:

18 °C

1 200 танцьори в 3-дневния Международен фестивал „Вълшебен свят“ в Хасково“

  70 колектива с около 1200 участници ще се включат в Международния танцов фестивал „Вълшебен свят“, който ще се проведе от 11 до 13 юни 2021 г. в Хасково, съобщи директорът Милена Налбантова. Те са от България и Кипър.

  Форумът тази година обединява 15-то и 16-то издание, тъй като миналата година не се състоя заради пандемията от коронавируса.

  По време на фестивала ще бъдат изиграни над 900 хореографии. Изявите ще са на две сцени – в читалище „Заря“ и в Младежкия център в Хасково. Първите изпълнения започват на първа сцена от 9:30 часа утре. Официалното откриване е от 14:30 часа в читалище „Заря“. Изпълненията ще се оценяват от 12-членно жури, в състава на което влизат представители не само от България, но и от Италия, Румъния, Белгия, Словения.

  „Постарали сме се да разделим потоците, така че да няма големи струпвания, съобразявайки се с противоепидемичната обстановка, въпреки че нещата са доста по-спокойни в страната“, заяви Милена Налбантова, която е и ръководител и хореограф на хасковския клуб „Рона“.

  Участниците ще бъдат разделени в 6 възрастови групи – бейби, мини, кидс, юноши, младежи и сеньори. Ще се изявяват в 5 категории – сола, дуетни изпълнения, малки групи, формации и продукции. Ще бъдат застъпени над 30 танцови стила.

  Традиционният Гала бест концерт с участието на най-добрите групи и формации от целия фестивал ще е в неделя от 18 часа. В него ще участват най-добрите 5 солисти и най-добрите 3 дуетни изпълнения във възрастовите групи юноши и младежи.

  Тази година е предвидена подобна изява и за най-малките – Мини гала концерт, който ще се проведе в събота от 19:30 часа. В него ще се изявят най-добрите 5 солисти във възраст мини и деца (деца до 11 години).

  Тази години за първи път ще има повече фолклор. Изненада ще бъде новият стил „Dance 4 fun“, в който се танцува за удоволствие. Другият стил е „Dancing moms & dads“ (Танцуващи майки и бащи), една от заявките за който е на хасковския балет „Тангра“.

  Най-голямата награда във фестивала е „Гранд при“, която се връчва на най-добрия танцьор. Предвидени са парични награди от първо до пето място. Ще бъде връчена Купа на кмета, която по традиция ще отиде при атрактивен колектив, но не от Хасково. Ще бъдат раздадени стипендии за краткосрочно и дългосрочно обучение в професионални училища в Италия, САЩ, Канада и Румъния. Общият награден фонд за паричните награди, стипендии и купи възлиза на 6 000 евро.

  Фестивалът е подпомогнат от община Хасково по програма „Значими и утвърдени събития“ към Наредбата за подпомагане на местната култура.

  Входът за публика е свободен, но капацитетът на залите може да се запълни до 50%, каза още Милена Налбантова. Програмата по часове може да видите в снимките.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ба
   Бати Кольо
   24 -10
   14:02, 10 юни 2021
   Миленчето отслабнала и отново върти кючеци и гюбеци пред родна публика.
   • Както каза Ге@йлорд Кошлуков
    ......
    Ще пишем за танците и кючеците ,
    а
    не за скапания живот в Рая на Мутрите
  • 2
   Би
   Бисеров
   25 -11
   14:29, 10 юни 2021
   Отслабнала е и мозъчно. Това от злоба е свалила кила.
  • 3
   Та
   танцьора
   23 -7
   15:33, 10 юни 2021
   Уф пак ли тая. Хубаво беше при ковида поне нея я нямаше.
  • 4
   Co
   CooL
   11 -20
   17:24, 10 юни 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ко
    Който разбрал, разбрал😊
    8 -4
    21:27, 10 юни 2021
    Точно така! В Испания ежегодно си измислят някакви фестивали, раздават медали и грамоти,но идват много хора от други страни и от това печели икономиката им!!!
   • Г-
    г-н Георгиев
    6 -7
    22:16, 10 юни 2021
    Да заведенията и хотелите печелят,и след това идва време за комисионната която ТЯ пребира..
   • Не
    Нели
    5 -4
    23:56, 10 юни 2021
    Абслютно сте прав г-н Георгиев, доста парички ще вземе от тези хотелчета.....
  • 5
   Хе
   ХЕх
   16 -4
   21:02, 10 юни 2021
   1200 танцьори, 900 хореографии, за 3 дни, на 2 сцени !!! Амммм, изинявам се, ама това не е фестивал. Както казваше моя хореограф навремето, това не е танц, а блъскане на м*дя в г*з. И ще добавя в големия калабалък... Кой ненормален ще си изгуби времето да гледа всичко това!? 900 танци за 3 дни :) И ще има жури, което ще изгледа всичко това и ще може да даде оценка. Хахахахахаха. А бегайте да се гръмнете бре! Кажете си, че всичко е нагласено и трябва да се приберат едни пари. Работа, работа, работа, така да се каже :)

  Хороскоп за 16.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
  16 юни 2021
  Последни новини