От х:

Днес в x:

ЕМА получи заявка от Moderna за одобряване на COVID-ваксината й за тийнейджъри

Биотехнологичната компания Moderna е подала заявка до Европейската агенция по лекарствата за условно одобряване на ваксината й срещу COVID-19 за приложение при тийнейджъри. Новината беше съобщена в публикация на сайта на компанията.

"Обнадеждени сме от това, че ваксината Moderna срещу COVID-19 показа висока ефективност за предотвратяване на COVID-19 и инфектиране със SARS-CoV-2 при юноши." - коментира Стефан Бансел, главен изпълнителен директор на Moderna.

Предстои да бъдат подадени подобни заявки и до Агенцията по храните и лекарствата на САЩ и до регулаторните агенции по целия свят.

"Оставаме ангажирани да дадем своя принос, за да помогнем за прекратяване на пандемията на COVID-19. " - допълва Стефан Бансел.

През май компанията огласи резултатите от втората и третата фаза на клиничните проучвания на ваксината сред групата от 12 до 17 години. Данните показаха 100% ефективност сред близо 2500 участници, имунизирани с две дози. Сред получилите първа доза ефективността е 93% след 14 дни от поставянето й.

Източник: news.bg

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ощ
    още от началото
    1 0
    10:28, 8 юни 2021
    целта са децата. ще има да чакате внуци.
    • Да
      да
      2 0
      19:35, 8 юни 2021
      Те на олигофрените не им трябват внучета ще гледат кучета папагали котки аквариумни рибки ще се прегръщат еднополово и ще се онаждат в еднакви дупки.Наистина чакам с удоволствие да мине една година от сиропчета да видим резултата
Последни новини