От х:

Днес в x:

37 °C

Започва приемът на документи за получаване на топъл обяд в условията на пандемия

От 26 май община Хасково отваря процедурата за прием на заявления за включване в услугата по проект „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID - 19” за периода до 30-ти юни.

Заявленията - декларации ще се приемат в работно време, в касовия салон на Общинската администрация до 31 май.

След одобрение от ДСП - гр. Хасково, потребителите ще бъдат включени в резервен списък за допълване на капацитета при отпадане на потребители от основния списък по проекта.

Тези, които могат да кандидатстват за социалната услуга са хора с доходи под линията на бедността или такива, които нямат доходи, в затруднено положение са поради влошената икономическа ситуация в страната, възрастни или хора с увреждания.

За включване в тази услуга могат да кандидатстват и лца, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.

Обект на социално подпомагане са и тези, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка и са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Кандидатите трябва да подадат заявление-декларация, декларация за съгласие за разкриване на данъчна и осигурителна информация. Те се попълват от кандидат – потребителите и от всички пълнолетни членове в техните семейства.

От Общинската администрация допълват, че документите ще бъдат приемани и във всички кметства на населените места в Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  То
  Тошко Африкански
  3 0
  14:34, 25 май 2021
  Когато е топло и обяда е топъл, а когато е студено и обяда е изстинал и студен!
 • 2
  12
  12
  5 0
  17:24, 25 май 2021
  Хасково нет, хубаво е в такива статии да сте максимално изчерпателни и полезни на потребителите.
  Като говорите за линия на бедността посочете я, възрастни хора - над каква възраст, хора с увреждания - над какъв процент нетрудоспособност... Като ще информирате дайте цялата информация
 • 3
  Не
  Нека има такъв обяд
  2 0
  20:37, 25 май 2021
  Има много бедни и болни хора, нека им се дава макар и малко! Вярвайте познавам такива! Дано качеството да е поносимо!
Последни новини