От х:

Днес в x:

4 медала на Световното по аеробика в Баку с хасковско участие

    4 медала спечелиха състезателите по спортна аеробика на Световното първенство за юноши и девойки в Баку и с хасковско участие.

    В столицата на Азербайджан Борислава Иванова, която е родена в Хасково, грабна два бронзови медала. Първият от тях е в категория индивидуално девойки 15-17 години, където е с оценка 20.100 точки. Заедно с Христо Манолов при смесените двойки са също с бронз. Иванова и Манолов останаха само на 50 стотни от сребърното отличие, след като бяха оценени с 19.750 точки. Шампиони в тези категории станаха представителите на Русия и Румъния.

    В категория Групи Никол Черпокова, Радина Лулчева, Алекс Ангелова, Никол Драганова и Иванина Вукадинова се класираха на шесто място. При 12-14-годишните Александър Мишинков зае второто място с оценка 19.200. Победител стана Артьом Куруджи с 19.450.

    Другият ни състезател Атанас Благоев,който тренира в хасковската школа Мега Спорт", завърши шести. В категория Групи Мишинков, Благоев, заедно със своите партньорки Християна Златанова, Моника Джамбова и Кристина Костова,която е също хасковлийка и е състезател на "Мега спорт", се окичиха със сребро, като допуснаха пред себе си само руската група.

    Смесената двойка Мишинков и Златанова останаха четвърти, на крачка от медала. Втората ни двойка Благоев и Нелиз Нури, която е възпитаничка на "Мега Спорт", завършиха на пето място с еднаква оценка с дуета на Литва.

    При девойките индивидуално Кристина Костова е пета, а Християна Златанова седма.

    В Баку 16-ото Световното първенство продължава със състезанията за мъже и жени от 27 до 29 май. Тук също има солидно хасковско присъствие. Част от националния отбор на България са Тихомир Баротев и Дарина Пашова.

     

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини