От х:

Днес в x:

Правителството на Борисов предаде властта на новите служебни министри. Първи коментари

„Не мога да кажа кои ще са първите кадрови промени, трябва да се срещна с Георги Терзийски първо. Ревизия на властта - към нас подобни изисквания няма, това се правеше от парламентарните комисии“, каза пред медиите Бойко Рашков, министър на вътрешните работи в служебния кабинет и вицепремиер, след като служебното правителство положи клетва през държавния глава.

„Прозрачност и добро управление, това ще направим в тези два месеца“, коментира новият министър на финансите Асен Василев.

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров не пожела да коментира ще удължи ли извънредната епидемична обстановка.

„Това правителство има за амбицията да покаже почтеност и прозрачност, а Министерство на правосъдието се очаква да работи справедливо“, отбеляза след церемонията по встъпване в длъжност министърът на правосъдието Янаки Стоилов.

Новите служебни министри не коментираха дали ще правят ревизия на досегашния кабинет.

„Отивам на място, където ще свърша много работа. Първо ще се срещна с политическите партии от досегашния парламент, за да чуя техните програми в областта на културата“, декларира проф. Велислав Минеков, министър на културата.

В Гранитната зала правителството на Бойко Борисов официално предаде властта в ръцете на служебния кабинет.

За първи път от началото на демократичните промени в България тази церемония е при закрити врати заради противоепидемичните мерки.

Веднага след кратката приемо-предавателна церемония служебните министри се отправят към своите ведомства, за да извършат и там приемането и сдаването на длъжността.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Пъ
    Първо
    2 0
    13:56, 12 май 2021
    Най-хубавото е, че мутрата я няма. Но няма и да има разследване. Ялов кабинет, царисти, масони но не и народни. Стъкмени работи за прах в очите.
  • 2
    Бо
    Боци
    0 0
    16:59, 12 май 2021
    Асен не е ли министър на финансите ?

Случаен виц

Последни новини