От х:

Днес в x:

Откриха традиционната майска изложба на първомайските художници

Изображение 1 от 4

    11 художници изложиха платна на традиционната изложба през месец май в читалище „Св.св. Кирил и Методий“. Към групата от тази година се присъединиха Наталия Димчева и 12-годишният Слави Личев. Най-малкият художник беше представен от доайена на групата и негова учителка – Зорка Каразапрянова. Включиха се още Йорданка Янкова, Иван Заимов, Милена Чолакова, Йордан Попчев, Магдалена Хубинова, Ивайло Налбантов, Иван Генов  и председателя на обединението Тоска Запрянова.

    Изложбата беше открита от кмета на общината Николай Митков. Той използва случая да благодари на колектива за изрисуваните великденски яйца, които украсиха града преди големия християнски празник.

    От името на всички Тоска Запрянова благодари за вниманието на кмета, читалището и най-вече на всички, които идват да разгледат творбите. „Всеки художник иска да се изяви и рисуването е негова вътрешна потребност, каза тя, но без Вас- нашата публика няма да има смисъл от това, което правим“,

    В изложбата бяха представени 42 платна, 4 дърворезби и 1 керамична творба. Тази година пейзажите са по-малко, но има много повече натюрморти с цветя, има плакати, графики и карикатури. Изложбата се намира във фоайето на втория етаж на читалището и може да бъде разгледана всеки работен ден.

    Изложбата е част от афиша на Майските културни тържества. Следващото събитие е на 14 май - спектакълът "За снахите и свекървите". 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини