От х:

Днес в x:

5 май е последният ден за плащане на местните данъци и такси с 5% отстъпка

5 май е последният ден за плащане на местните данъци и такси с 5% отстъпка, съобщиха от община Хасково.

Последният ден за това беше 30 април, но тъй като е Разпети петък и е почивен ден, кампанията се удължава до следващия работен ден – другата сряда, когато също ще се плащат данъци с отстъпка.

Плащанията се извършват в брой и с ПОС-терминал на касите на Община Хасково – на ул. „Александър Стамболийски” №2 и на пл. „Общински” №1. Плащания могат да бъдат извършени още: по банков път, чрез пощенски запис, на касите на Easy Pay,на всички каси на ЕСКОМ (с изключение на централна), ePay, „Български пощи“ ЕАД, FastPay. Плащане може да бъде извършено и онлайн, посредством дебитна или кредитна карта през сайта на община Хасково - www.haskovo.bg, като за целта е необходим ПИН код на НАП, квалифициран електронен подпис /КЕП/ или код, издаден от „Общинска данъчна дирекция“.

Данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса за битови отпадъци се заплащат в следните срокове: до 30 юни 2021 г. и до 31 октомври 2021 г.

На платилите до 5 май 2021 г. за цялата година се прави отстъпка от 5% от годишния размер на задължението. След изтичане на законоустановените срокове за плащане на местните данъци и такси се начислява лихва за просрочие.

Работното време на касовите салони е от 8:30 до 17:00 часа без прекъсване.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Су
    сулако
    6 -2
    18:41, 28 апр 2021
    а като сме без работа и доход отде пари за да платя тея данъци, много ми е интересно.
    • Да
      данъците са задължтелни
      1 -2
      21:09, 28 апр 2021
      За данъци вкарват в затвора питай Ал Капоне! За тебе първо ще ти свалят гащите и след това ще те опънат данъчните грездеи!
  • 2
    To
    toro
    2 0
    15:11, 29 апр 2021
    тези дни ми се наложи да си вадя един документ. Разтакаваха ме цял ден по оста община - нои- данъчно. Толко калинки и некомпетентни служители никога е нямало, седят и не знаят за какво са там и какво да правят. И друго - къде са милиардите, които ГЕРБ изхарчиха за електронно управление. Преди 10 години подобен документ ми се издаде за 10 мин, сега за 6 часа.

Случаен виц

Последни новини