От х:

Днес в x:

Опашка пред НАП дни преди края за деклариране на доходите

Изображение 1 от 3

    Опашка пред НАП в Хасково се натупа днес, а основната причина е че остават броени дни до крайния срок за деклариране на доходите от физическите лица.

    Крайният срок по принцип е 30-ти април, но сега той беше удължен заради натрупването на почивните дни по Великден и е изместен за 5-ти май. В същия срок следва да бъде и внесен и данъка върху доходите, дължим по годишната декларация.

    Пред временния вход на приходната агенция в областния град, който е източната част, заради ремонт на основния вход и фоайето, са хората, които предпочитат да подадат декларациите си по традиционния начин-чрез хартиен носител.

    От офиса на НАП обаче информираха, че и в дните, обявени за официални празници, подаването на данъчните декларации може да става по интернет. За тази цел данъкоплатците трябва да имат

    персонален идентификационен код или електронен подпис.

    По данни на Данъчната служба до тази сутрин 14000 души от областта са подали данъчните си декларации за облагане на доходите.

    Годишна данъчна декларация за доходите не подават единствено лицата, които през миналата година са работили само по трудов договор, дължимия данък е авансово удържан и няма да ползват данъчни облекчения, напомнят още от Агенцията.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      То
      Тодорова
      15 -4
      12:25, 28 апр 2021
      Ние с Тенчо Лилянов , Даниел Гаргов и Цвети Лалов с НАП не работим от години. А и никой за нищо не ни търси. К'во да се занимаваме с касови бележки , декларации, трудови договори и данъци. За нищо не плащаме данъци нито за кафенетата , пиците , фитнесите, нощните заведения нито за имотите още по малко за заплати и осигуровки. За какво ни е ? И без това вече сме в общината Делянча Добревия държи чадъра на проверките от държавните институции като НАП, Главна инспекция по труда, МВР , КПКОНПИ и Съда и не виждаме смисъл да се отчитаме към бюджета. Да плащат прошляците и балъците. Тези от НАП ги имаме като момичета на повикване отколкото като проверяващ орган на който дължим отчет.
    • 2
      Пе
      Петрова
      4 -10
      13:24, 28 апр 2021
      Изказване от жанр научна фантастика! Къде ги мисли... Виж коментара
      • На
        НАП спи
        12 -2
        13:42, 28 апр 2021
        Въпросът не е кой, какво оповестява публично. Въпросът е кой, какво проверява ??
      • Го
        гост
        3 -1
        18:20, 28 апр 2021
        Това са хора прости и некомпетентни, какво ги слушаш. Те дори не могат да си прочетат присъдите. Освен това герб вече падна от власт и Делянчовци ще си управляват личните дела.
    • 3
      Ро
      Роко
      4 -1
      14:39, 28 апр 2021
      Прав сте кой какво отчита никой не знае имат си двойно счетоводтсво а това което плащат в хазната е минимално
    • 4
      Сл
      случаен посетител
      6 0
      14:49, 28 апр 2021
      Моля, коригирайте информацията. Крайният срок 30-ти април, а заради празниците - 05-ти май, се отнася единствено за физическите лица! Преди да публикувате е редно да проверите, а не да всявате паника с не до край проверена информация
      • То
        Тошко ходи с фес по чаршията
        3 -5
        18:39, 28 апр 2021
        На Хасково Нет ,работата е да всява денонощно паника. Подлоги на президента -предател,на Мая,на Слави и Тошко-Феса,на Бабикян,на Корнелия,на дебелото говедо Капон,на Христо Иванов,на Доган, на Черепа ....мърши!
    Последни новини