От х:

Днес в x:

Изтича договорът на директора на димитровградската болница, ОбС ще гласува да го остави на поста му

Зам.председателят на ОбС - Димитровград, Юлиян Семерджиев, е внесъл докладана записка, с която местният парламент да удължи срока на договора на управителя на МБАЛ „Света Екатерина“ – Димитровград, д-р Матей Матеев. Семерджиев предлага Матеев да остане на поста си до провеждане на нов конкурс за избор на нов управител на местната болница. Решението ще бъде разгледано на сесията на ОбС идния четвъртък.

Към настоящия момент Общинския съвет не е приел решение за провеждане на нов конкурс за възлагане на управлението на дружеството, съгласно чл.63 ал.3 от Закона за лечебните заведения. Тези обстоятелства налагат срока на договора да бъде удължен до провеждането на новия конкурс, мотивира се Семерджиев.

Договорът между д-р Матеев и Община Димитровград бе сключен на 2 май 2018 г. за срок от три години. Конкурсът за възлагане на управлението на болницата бе проведен на 22 февруари и 1 март 2018 г.

Д-р Матеев бе утвърден на 29 март същата година от Общинския съвет да продължи да бъде управител на димитровградската болница.

Сключеният на 2 май договор между Община Димитровград и д-р Матей Матеев, за срок от три години, изтича след броени дни, пише още в докладната.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    Томи
    1 -3
    17:10, 23 апр 2021
    Е как да не го оставят, точи човечец с тези "честни" син и очи
Последни новини