От х:

Днес в x:

Миниекопътека правят в детска градина в Ловеч

Детска градина в Ловеч ще си има "Мини екопътечка". Основната цел е изграждане на екологична култура при децата от предучилищна възраст като част от цялостната образователно-възпитателна работа в детската градина.

"Мини екопътечката" е вдъхновяващ образователен инструмент за "учене чрез преживяване" и придобиване на трайни умения за здравословен начин на живот и позитивно общуване с природата, посочват от ДГ "Зора".

Ще бъде изградена дълготрайна инсталация в двора на детската градина, изработена изцяло от естествени материали. Тя ще се състои от цветна част, четири повдигнати лехички, засети с билки и подправки, зона с дървени пейки за наблюдение на градинката и дъска за визуализация за изследователското учене.

Проект "Мини екопътечка" ще бъде реализиран в детската градина "Зора" в Ловеч. Той е одобрен и класиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ и Министерството на околната среда и водите в рамките на националната кампания "Чиста околна среда-2021г." на тема "Обичам природата и аз участвам". За реализирането му детското заведение ще получи финансиране от близо пет хиляди лева. Дейностите по проекта трябва да бъдат реализирани до 31 октомври т.г., допълват от детската градина.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ту
    Турчоляка
    0 0
    13:29, 14 апр 2021
    Много хубава новина, трябва все по често да да се прилагат подобни занятия по градините и училищата. Колкотото по близки останем с природата толкова по здрава и стабилна генерация ще изградим за напред.
Последни новини