От х:

Днес в x:

15 °C

Районният съд в Харманли на второ място по натовареност в страната

  Районен съд-Харманли е на второ място по натовареност от всички районни съдилища в страната с 42 дела средно месечно на съдия, а най-ниско натовареният е Районен съд-Ивайловград с 8 дела средномесечно на съдия. От съдилищата в областните центрове Районен съд-Хасково е на трето място по натовареност по щат, след Районен съд-Монтана и Районен съд-Пловдив. Окръжен съд-Хасково също е над средната натовареност за страната с 9 дела средномесечно на съдия по щат, а на база действителна натовареност е с 12 дела на съдия.

  Това съобщиха от Темида, след проведеното вчера Общо събрание на съдиите от Окръжен съд-Хасково и съдиите, държавните съдебни изпълнители и съдиите по вписванията от районните съдилища в съдебния район. То се проведе онлайн чрез платформата „ZOOM“. На него беше обсъден Годишния доклад за дейността на Окръжен съд-Хасково и на районните съдилища в съдебния му район за 2020 година.

  В Общото събрание участваше и председателят на Апелативен съд-Пловдив Магдалина Иванова. Тя поздрави всички съдии и съдебни служители от хасковския съдебен район с отчетените положителни резултати на работата през 2020 г., в условията на обявената в световен мащаб пандемия от Ковид -19. Съдия Иванова отбеляза, че Окръжен съд-Хасково е сред трите най-натоварени съдилища в рамките на апелативния район, след Окръжен съд-Пловдив и Окръжен съд-Стара Загора.

  В общото онлайн събрание участваха окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов и директорът на ОД на МВР-Хасково старши комисар Ангел Цанков. Те благодариха за цялостната организация на работата в съдилищата от съдебния район, въпреки напрегнатата извънредна и усложнена епидемична обстановка. И двамата отбелязаха, че резултатите от работата на служителите на МВР и на прокуратурите в съдебния район се отчита по влезлите в сила съдебни актове на съдилищата по наказателни дела.

  Председателите на окръжен съд и на районните съдилища в съдебния район също изказаха своите благодарности на съдиите и на всички съдебни служители за работата в една необичайна обстановка предвид пандемията и постигнатите резултати, които се дължат преди всичко на добрата организация в съдилищата в съдебния район.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ра
   Районен разсилен
   8 -2
   13:09, 30 мар 2021
   В районния съд имат яки климатци и винаги е много топло чак горещо и въобще няма зима га че сме август месец.

  Хороскоп за 10.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Без близките си хора ще се чувствате самотни и неудовлетворени. Те ви дават сили и подкрепят, което се отразява добре на духа ви. Намерете време и довършете задачите, които планирате за деня, без да се разпилявате в много посоки. Хранете се здравословно, не прекалявайте с алкохола и търсете изход в затрудненията си.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подхождате сериозно и отговорно към професионалните си ангажименти и това е чудесна предпоставка за бъдещите ви успехи. Имайте предвид нещата, които могат да изникнат в последния момент. Постарайте се да пестите силите си, и не се хабете заради чуждите грешки. Но и не натоварвайте околните с излишни приказки.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Още преди да се захванете с конкретни действия обмислете всяка своя стъпка. Не действайте прибързано, за да не изпуснете златна възможност. Ако се колебаете дали да поискате съвет или не по - добре изберете първото.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Съсредоточете се. Витаете някъде и пропускате важни неща. Не взимате присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие и не е чудно ако се изкушите да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ситуациите ще се менят динамично и ще ви поднесат вълнуващи моменти. Емоциите ще са в повече, но не разкривайте сърцето си пред хора, които малко познавате. Това ще ви спести неприятности, защото със сигурност в обкръжението ви има хора, които мислят различно от вас. Вечерта ще се разтоварите от стреса по свой начин.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Опитайте да владеете емоциите си днес. Във важен момент ще се наложи да разчитате главно на трезвата си преценка. В противен случай ще имате сериозни неприятности. Няма да ви е трудно да предвиждате събитията и да се подготвите адекватно. Нужно ви е малко спокойствие и търпение за да постигнете целите си.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С проявената от вас активност ще подобрите финансите си и не на последно място отношенията с близките ви. Навреме ще свършите плануваното и дори повече от това, което сте предвидили, така, че да ви остане време и за почивка. Вгледайте се в партньора си, отгатнете желанията му и му помогнете да ги постигне.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Здравословни проблеми на близък човек ще занимават мислите ви днес. Запазете спокойствието си, всичко е преодолимо. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да иска това от вас.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Стремежът ви към предизвикателства и приключения ще ви въвлече в интересни ситуации днес. Възможно е да ви се открият нови и неподозирани възможности за реализация. Находчивостта и трезвата ви преценка ще ви помогнат да направите най-добрия избор.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Вероятно мнозина от вас копнеят за почивка и при малко повече късмет днес ще успеят да си я осигурят. С дипломатичност и находчивост ще съумеете да заобиколите някои на пръв поглед неотложни ангажименти и ще откраднете този ден само за вас.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Професионалната ви работа се развива успешно. Проектът ви ще бъде одобрен и финансиран от високопоставено място, и това ще ви даде възможност за бъдещо развитие. Не пренебрегвайте и помощта, която ви се предлага от колега, много скоро може да имате нужда от нея.
  10 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Различни по вибрации емоции ще насищат деня ви, но е сигурно, че няма да скучаете. Очакванията ви са за повече във финансовата сфера, но бъдете доволни и от това. Предпазливостта ще ви бъде полезна във всяко едно отношение. Не пренебрегвайте чувствата на човека до вас, отнесете се с уважение, ако не погледът ви е насочен другаде.
  10 апр 2021
  Последни новини