От х:

Днес в x:

Още 5 работни дни плащаме данък върху доходите с отстъпка

Още 5 работни дни имат физическите лица да ползват отстъпка при плащане на дължимия данък върху доходите си, получени през миналата година. Възможността е до 31 март, напомнят от офиса на НАП в Хасково. Отстъпката от 5%, но не повече от 500 лв. от сумата за довнасяне по годишна данъчна декларация, се полага само ако лицето обяви доходите си до 31 март, плати данъка в същия срок и няма подлежащи на принудително изпълнение стари задължения към бюджета.

Най-лесно декларациите за доходи от миналата година се декларират по интернет с персонален идентификационен код (ПИК). Това може да стане по всяко време на денонощието, 7 дни в седмицата. От постъпилите досега в офиса на приходната агенция в Хасково 4620 формуляри, 2770 броя са подадени с ПИК, а други 1250 с квалифициран електронен подпис (КЕП) също онлайн.

В условията на извънредна епидемична обстановка от НАП препоръчват да се ползват максимално електронните услуги на Агенцията. В случай на неотложна необходимост от лично посещение в офис, клиентите следва да спазват стриктно въведените противоепидемични мерки в страната – носене на предпазна маска и спазване на дистанция.

Подробности относно декларирането на доходите може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини