От х:

Днес в x:

Осем състезатели на Хасково на почетната стълбица в Националната бадминтон верига

Осем състезатели на Бадминтон клуб „Хасково“ ще се качат на почетната стълбица, за да бъдат наградени като фаворити в Националната верига по бадминтон след две седмици.

Те заемат от първо до трето място в ранглистата в различните възрастови групи и категории.

Елитните хасковски бадминтонисти ще получат отличията си в зала „Енергетик“ в Гълъбово, по време на първия кръг от новия сезонна шампионата. Той ще се проведе между 26-ти и 28-ми март.

Тогава на почетната стълбица, като лидер в категорията „мъже единично“-1-во ниво, ще се качи Цветомир Стоянов от БК „Хасково“, който завърши състезателния сезона през 2020 г. с 6430 точки. На трето място с 4000 точки е другият от топ състезателите в тази категория на Хасково -Евгени Панев.

Сред най-добрите в категорията в 3-то ниво също има представител на Хасково. Това е Иван Иванов, който завърши сезона на трето място в ранглистата с 1190 точки.

Една от най-добрите състезателки на хасковския клуб-Таня Иванова завърши шампионата в индивидуалната надпревара при жените от 1-во ниво миналата година на второ място с 4000 точки.

В същата категория в класацията за състезателките от 2-ро ниво на второ и трето място са със съответно по 1600т. и 1320 т. Радост Николова и Рая Петкова.

При надпреварата от трето ниво също има хасковска представителка-Христина Георгиева е трета в класацията с 1059 точки.

При „жени двойки“, 2-ро ниво, награда в Гълъбово ще получи за трето си място в Националната верига по бадминтон 2020 и Богомила Маркова.

Всички топ състезатели на Хасково вече се подготвят и за старта на новия сезон.

Засега за участие в първия кръг на Националната верига в Гълъбово е подала Таня Петкова. Тя ще участва при „индивидуално жени“, при двойките играе с Петя Касабова от Стара Загора и при смесените двойки със съотборника са Цветомир Стоянов.

До края на тази седмица се очаква и подаването на заявките за надпреварата и от останалите състезатели на Хасково.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    11
    1111
    1 -1
    14:40, 15 мар 2021
    Спорт без публика е като таратар от вода и без краставици.
Последни новини