От х:

Днес в x:

Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатива "Цвете на Пътя"

Изображение 1 от 3

    Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатива „Цвете на пътя“.

    Стартът и бе даден символично точно в 08:03 ч. на осми март на един от най-оживените булеварди - „Цар Борис Трети Обединител“.

    Жени, които преминават с автомобилите си по маршрута, бяха спирани от полицейски патрул, но вместо проверка на документите, пътните полицаи им честитиха 8 март и им подариха цвете в знак на уважение.

    От полицията под тепетата отчитат, че броят на жените зад волана се увеличава, но в същото време те са по- внимателни и отговорни на пътя, тъй като често пъти в автомобилите си возят деца или свои близки.

    Не ги привличат и високите скорости, които са една от основните причини за ПТП.

    Друго предимство пред мъжете шофьори е тяхната дисциплинираност - рядко се качват на автомобилите след употреба на алкохол или наркотични вещества.

    Оказва се, че са и по-изрядни по отношение на документацията, която проверяващите на пътя изискват от тях.

    Атракция за преминаващите покрай полицейския патрул, пълен с цветя, бе и поставената арт-инсталация - червена дамска обувка на висок ток, също пълна с цветя.

    Обувката, която тежи близо 300 килограма и е висока малко над 3 метра е изработена от креативната пловдивчанка Йоана Симова и колегата и Драгомир Димитров.

    Поставянето и на специална подложка, изрисувана като част от пътно платно има за цел да провокира преминаващите.

    Чрез нея инициаторите на събитието напомнят на всички мъже водачи - да бъдат търпеливи и толерантни към жените зад волана. Защото жената, на която нервно „бибкате“ с клаксон днес, утре може да е вашата майка, съпруга или любима!

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини