От х:

Днес в x:

12 °C

Над 1 кг. контрабанда на злато и сребро спрени по границата с Турция

Изображение 1 от 2

  Недекларирани златни и сребърни накити откриха митническите служители на граничния пункт „Капитан Андреево“.

  Бижутата са били намерени в автобус с румънска регистрация,в който пътували 35 пътници по редовната линия Истанбул-Букурещ.

  Пред митническите служителите декларирали, че не пренасят лични вещи, стоки и валутни ценности.

  Въпреки това превозното средство изпратено в халето защателна проверка. При обиска под хастара на дамска чанта, собственост на една от пътничките- румънска гражданка са открити 38 пръстена, медальона, гривни, синджира, обици от жълт метал.

  При направената от вещото лице експертиза се установява, че накитите с общо тегло 113.70 грама са от 14 каратово злато на стойност над 8500 лева.
  Други недекларирани златни накити на стойност 31 423 лева са открити при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния. В автобуса са пътували 12 пътници. В личния багаж на две оттях, отново румънки, са открити общо 419 грама златни накити, като по-голямата част от тях 338.29 грама са открити на дъното на куфар, собственост на една от дамите.

  Накитите на стойност 25 365 лева са били укрити в празна опаковка от кроасан и на дъното на пластмасова тарелка с нарязан хляб. В дамската чанта на втората румънска гражданка са открити недекларирани 80.70 грама златни накити.
  Недекларирани 49 сребърни пръстена с общо тегло 542 грама са открити в лек автомобил, пътуващ от Турция през България за Молдова.

  Накитите са били укрити под хранителни продукти в хладилника, разположен между предните седалки на автомобила. Установено е, че контрабандните сребърни изделия са собственост на шофьора- турски гражданин.
  На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини