От х:

Днес в x:

20 °C

Турчинът, опитал да подкупи митничар, остава в ареста

Изображение 1 от 2

  Турчинът, пробвал да подкупи български митничар на ГКПП“Капитан Андреево“ при трафика на антични монети, остава в ареста.

  Пловдивският апелативен съд потвърди мярката му за неотклонение „задържане под стража“, взета от Окръжен съд – Хасково.

  Той беше задържан на 21-ви март, след като пробва да подкупи с 1500 евро на митнически служител на ГКПП „Капитан Андреево“. Парите са дадени с цел да не му бъдат конфискувани недекларирани 133 антични златни и сребърни монети и превозното средство. Вече стана ясно, че след опита за подкуп, митническият служител веднага е уведомил дежурен разследващ полицай. Археологическите ценности са били иззети по съответния законов ред и приложени като веществени доказателства по делото. Установено е, че обвиняемият е закупил антиките от Турция, като за тях е платил 10 000 долара. Обвиняемият имал намерение да ги продаде на двойна цена в Западна Европа.

  В съдебното заседание днес, проведено чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намира обвиняемият и съда, магистратите от апелативния състав прецениха, че и без все още неизготвената експертиза на монетите, по делото има събрани достатъчно доказателства за това, че преносителят им е извършил деянията, в които е обвинен.

  Съдът не уважи представената от адвоката му декларация за предоставяне на жилище в България, където евентуално турският гражданин да отседне и да изчака съдебния процес.

  Определението е окончателно.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини