От х:

Днес в x:

Общинският съвет в Перник прие рекорден бюджет за 2021 г.

Общинският съвет в Перник прие бюджета за 2021 г., който ще бъде в размер на 113 483 709 лв.

Общата държавна субсидия е 47 920 490 лв., което е със 7 842 565 лв. повече спрямо 2020 г.

Общият размер на планираните общински приходи е 59 690 451 лв.

Инвестиционната програма е на стойност 48 899 785 лв.

Кметът Станислав Владимиров определи тазгодишния бюджет като рекорден. По думите му ще се запази приоритетът в развитие на подземната инфраструктура - ВиК и канализация. Предстои реализацията на проекта за воден цикъл, каза също Владимиров. По думите му в него частта за обновяване на водопровода е много малка и ако не са били направени инвестиции през миналата година, сега по улиците на града е щяло да има огромни реки.

Просрочените задължения на общината са намалени от 11 млн. лв. на 4,5 млн. лв., съобщи кметът. Той обърна внимание на Специализираната болница за долекуване и рехабилитация, която е общинска и е обременена с големи задължения. Изправени сме пред закриване на здравното заведение, посочи Владимиров.

Кметът подчерта, че средствата за култура, които сега са 500 000 лв., ще растат. Те обаче няма да бъдат разпределяни на сцена, а за дейности.

Станислав Владимиров съобщи, че Перник очаква средства от бъдещата зелена сделка, като един от районите, в които трябва да бъде прекратено добиването и използването на въглища. Те ще бъдат насочени към създаване на по-удобна връзка със София, подобряване на инфраструктурата на индустриалната зона и на енергийната ефективност на сградите, подчерта кметът.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини