От х:

Днес в x:

Полицейска акция спипа камион с прекратена регистрация край Баните

    Камион с прекратена регистрация е засечен днес между Минерални бани и село Сърница.

    Неизрядното превозно средство е регистрирано от един от патрулите при съвместната акция на „Пътна полиция“ и „Автомобилна администрация“.

    Акцията стартира и е масови в цялата страна. Те са част от контрола по пътищата на Европейския съюз, под организацията на европейската мрежа Роудпол, от която страната ни е част. Проверките ще продължат до края на седмицата.

    Насочени са основно към автобусите и товарните превозни средства.

    "Тази операция ще бъде силно повлияна от обстановката, свързана с Ковид-19. Служителите, които ще осъществяват проверките ще са с необходимите предпазни средства“, обясни по-рано днес на официален брифинг главният инспектор в сектор „Пътна полиция“ Дамян Владинов.

    Както колегите им от цялата страна, така и в Хасково проверяващите са вече на терен. Те задължително носят маски при проверките.

    Единият от постовете беше извън града, а другият по обед бе разпределен до Млада гвардия.

    От направените проверки в града до този момент не бяха регистрирани нередности. Проверени са основно камиони и един автобус, който е изряден.

    Униформените следят за спазването на скоростта, употребата на алкохол и наркотици от шофьорите, проверяват се и документите на превозните средства, както и тези на водачите. Инспекторите следят за почивките от страна на водачите. Камионите се проверяват и за пренатоварване, за нерегламентирани товари,под инспекция са и т.нар. опасни товари.

    В автобусите за носенето на колан, ще се проверяват освен шофьорите и пътниците. Глобата за пътник без колан е 50 лв.,припомниха от „Пътна полиция“.

    Честите проверки на автобусите през последните една две години, свързани с нерегламентираното извозване на чужденци, дисциплинира и превозваческите компании, и шофьорите на автобуси. Технически повечето от тях са напълно изрядни. Все по-рядко в тях има и пътници без колани, когато става въпрос за извънградско пътуване, коментираха хасковските полицаи.

    Според данните обачепри последната подобна акция в страната в средата на октомври 2020 година, след употреба на алкохол зад волана на камионите са засечени 13 души, двама с наркотици, а сред водачите на автобуси са засечени трима пияни и един дрогиран.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Се
      Сефтин
      18 -4
      15:19, 8 фев 2021
      Автобусите на"Ардатур" проверяват ли се? Ако, много случайно да, то има ли нарушения?
    • 2
      Ка
      Кармджа
      22 0
      15:47, 8 фев 2021
      С Абдали е пълно около баните.
      • Др
        ДРАГН
        7 0
        18:51, 8 фев 2021
        Там всичко е без напрежение 6v .....👍🙂👍
    • 3
      Са
      Сакатия лекар
      4 0
      09:47, 9 фев 2021
      А на инспектор Мехмед (служител на ДАИ) камионите му проверяват ли се 🤔 или се ползват някакви протекции?
      Я ги проверете като са натоварени,да видите тонажа какъв е...винаги извън допустимото,а и ги спира на влизане в Черноочене,вижте им техническото състояние какво е 😉

    Още новини

    Последни новини