От х:

Днес в x:

7 °C

В Хасково ритуално изкъпаха пожарникар с 38 г. служба

  Последен работен ден днес е за младши експерт Никола Назъров от хасковската противопожарна служба. Той е началник на смяна, състояща се от 14 пожарникари. Има близо 38 години служба като пожарникар и излиза в полагаема пенсия.

  За да го изпратят, колегите му от противопожарната служба в Хасково организираха ритуално къпане. Тази сутрин служителите изкараха от гаражите противопожарните автомобили с вой на сирени и със струя вода обляха колегата си Никола Назъров.

  Връчиха му плакет, подаръци и специално колие с емблема на пожарната и надпис „Никола Назъров“.

  Дългогодишният пожарникар получи поздравления от всичките си колеги, които днес бяха на смяна, сред които беше началникът на районната противопожарна служба в Хасково главен инспектор Митко Чакалов. Някои от колегите му бяха дошли специално да го поздравят.

  „Никола Назъров е един от най-уважаваните началници на смени в службата“, каза инспектор Веселин Бекяров. Той уточни, че ритуалът с къпането се прави за всеки един служител в цялата страна.

  Самият Никола Назъров днес видимо беше много развълнуван. Сподели, че пожарникарската професия е трудна, но когато се изучат всички трудности, работата върви по-леко. През годините е имало ситуации, в които си е помислял да се откаже от професията, но помощта към хората го крепяла. Категоричен е, че по време на служба се е налагало да взима важни, но бързи решения. Припомни за случай с горящ автомобил, който се спускал по Кърджалийска към центъра на Хасково. „Взех решение и заповядах на шофьора да се блъсне с противопожарния автомобил в горящата кола, за да не стигне до оживеното кръстовище“, разказа Назъров.

  Съветва младите си колеги да гледат и да се учат от възрастните. От утре неговата длъжност поема Йордан Йорданов, който има висше образование по Пожарна и аварийна безопасност от Варненския свободен университет.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (20)

  • 1
   Ко
   Колега
   50 -3
   12:07, 8 фев 2021
   Честито пенсиониране.Със здраве да си харчиш пенсията.
  • 2
   Ха
   Хасковски гражданин
   37 -2
   12:51, 8 фев 2021
   Честито! Със здраве да си харчи заслужената пенсия! Това е една опасна и рискова професия, която изисква много кураж и не е за всеки!
  • 3
   👨‍
   👨‍🚒
   29 -2
   13:00, 8 фев 2021
   Жив и здрав още много години !
  • 4
   Сд
   сдг
   26 -2
   13:04, 8 фев 2021
   Достоен и много голям Човек
  • 5
   Кю
   Кюмуров
   21 -2
   13:14, 8 фев 2021
   Човек за уважение. И чак когато се пенсионира разбрахме за него. А за разните ритнитопковци и тенисчии се говори всеки ден.
  • 6
   Ад
   адв.Димитров
   11 -3
   13:53, 8 фев 2021
   Бат...Кольо бъди жив и здрав. Добре дошъл в нашия отбор. /пенсионерсксия/. Живота и тука продължава и то много по добре. Наздраве!!!
  • 7
   Ад
   адв.Д.Димитров
   9 -3
   13:59, 8 фев 2021
   Бат........Кольо бъди жив и здрав. Добре дошъл в нашия отбор/ пенсионерския/. Живота и тук продължава и то много по-добре. Наздраве!!!
  • 8
   Пр
   Приятел
   10 -3
   14:47, 8 фев 2021
   За съжаление останаха много малко хора като него . Един истински профисионалист
  • 9
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Бо
    бобо
    3 -3
    20:10, 8 фев 2021
    Еб.* си майката, помияр! Този човек е направил повече за града и жителите му, отколкото ти някога ще можеш да осе**ш
  • 10
   Пр
   Приятел
   8 -2
   14:54, 8 фев 2021
   Достоен човек за уважение
  • 11
   Ха
   Хасковлия
   9 -2
   14:58, 8 фев 2021
   Да е жив и здрав и да има повече хора като него
  • 12
   +-
   +-
   6 -2
   16:51, 8 фев 2021
   Как така излиза в пенсия бе?!
   Ако досега не е получавал заплата и пенсия, значи се е прекарал много.
   • 77
    7777
    4 -1
    15:58, 9 фев 2021
    и още как получавал си човека заплата и пенсия ,
    сега му остава частното...………..за да не си забрави занаята
  • 13
   Мо
   можещ
   7 -2
   17:24, 8 фев 2021
   Еха този с висшето образование какво ще прави в пожарната,т.е Йорданов
  • 14
   Ха
   Хасковлия
   3 -2
   03:39, 9 фев 2021
   Жив и здрав много много години
   • Ръ
    Ръководител
    4 0
    15:55, 9 фев 2021
    оправил се човекът 5 години пенсия и заплата, да не работи за конкуренцията
  • 15
   55
   555
   3 -1
   23:26, 10 фев 2021
   Браво,!!!!!!!!!!!!
  • 16
   Ки
   Киро
   1 -3
   19:18, 11 фев 2021
   Ит 38г.служба дали има и 3месеца истинска работа. В служба която всеки служител има легло не ми я хвалете. Вън ит МВР.

  Хороскоп за 03.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
  03 мар 2021
  Последни новини