От х:

Днес в x:

Акциите на GameStop се вдигнаха над 100 долара, милиарди идват от инвеститори от Reddit

Цената на акциите на GameStop се вдигна в сряда, като се изкачи отново над $ 100, но след това се срина в последния час на търговията, за да завърши деня с едва 3% над нивата от вторник и доста под последните си върхове. Нестабилната цена на акциите също така предполага, че популярният дискусионен борд WallStreetBets в Reddit, който помогна да се вдигнат малките инвеститори, може да губи магията си да движи пазара.

Сривът на GameStop последва голямо намаляване на "краткия интерес" към акциите, който измерва колко от акциите на компанията са взети назаем за продажба. Мнозина посочиха като причина акциите на GameStop да скочат това високо ниво на "кратък интерес", както и факта, че хедж фондовете и други, залагащи срещу търговеца на видеоигри, бяха притиснати.

Акциите на GameStop приключиха в сряда на малко над 92 долара всяка, което е с 3% за деня. Цената на акциите достигна 483 долара миналия четвъртък - спад от над 80% за по-малко от седмица.

Спадът в акциите на GameStop, които са паднали с 60% само във вторник, може да доведе до значителни загуби за някои от индивидуалните инвеститори, които са се възползвали от положителните предложения на фондовия пазар, публикувани на WallStreetBets. Форумът нарасна популярността си през изминалата седмица, набъбвайки до 8 милиона членове. Акциите на GameStop достигнаха рекорд за всички времена от $ 483 в четвъртък на фона на песнопенията в социалните мрежи за купуване, купуване, купуване.

Оттогава спадът с 81% на цените на акциите на GameStop е изтрил близо 29 млрд. долара от стойността на борсата на компанията. Пикът миналата седмица беше 35 млрд. долара. Във вторник тази пазарна стойност падна до 6,3 милиарда долара.

Цените на акциите на други компании, които са получили ускорение в WallStreetBets, се възстановиха леко в сряда, след като претърпяха стръмни спадове предния ден.

Акциите на веригата киносалони AMC Entertainment поскъпнаха с повече от 10% до малко под 9 долара в сряда. Те паднаха с 40% във вторник, беше до 20 долара миналата седмица. Акциите на BlackBerry, които се покачиха до $ 28 миналата седмица, приключиха в сряда след лек отскок на $ 12.

Регулаторът на фондовия пазар разглежда различни аспекти на внезапното покачване на акциите на GameStop, включително дали брокерите са действали правилно и дали е имало пазарна манипулация. 

CBS MoneyWatch съобщи в понеделник, че модераторите на дискусионния съвет на WallStreetBets наскоро са открили "голямо количество" активност на ботове в съдържанието с препоръки за акции, публикувано в неговата група.

Naked Brand Group, която продава интимни облекла както за мъже, така и за жени, обяви в понеделник, че е продала повече от 29 милиона акции на цена 1,70 долара, което прави 50 милиона долара за компанията. Компанията, базирана в Окланд, Нова Зеландия, е в процес на затваряне на всички свои магазини в полза на онлайн продажбите.

Акциите на Naked Brand се търгуваха по-малко от 7 цента всяка още през ноември. Компанията посочва в документ, че цената на акциите й е преживяла "изключителна нестабилност" през последните седмици. Според него колебанията в цените се дължат на постове в социалните мрежи, както и на "краткия интерес" към компанията, както и на други фактори.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини