От х:

Днес в x:

Влад Тенев се извини и обяви, че работи за демократизиране на борсовата търговия

Повече от 5 часa продължи изслушването на Влад Тенев - българинът, изпълнителен директор и съосновател на приложението за борсова търговия "Робинхуд", пред комисия на американския Конгрес.

Тенев, заедно с колегата си от Reddit и двама мениджъри на хедж фондове, отговаряха на въпроси около казуса GameStop. "Робинхуд" спомогна за взривообразен ръст в цената на акциите на веригата за видеоигри и други компании във вреда на хедж фондовете от "Уолстрийт".

В края на януари "Робинхуд" ограничи закупуването на най-вариращите акции, което изпрати цените надолу. Решението, което практически е в полза на хедж фондовете, разгневи дребните инвеститори.

Българинът обясни, че приложението работи според действащите пазарни регулации и се извини на клиентите си.

"Робинхуд" наложи ограниченията, за да отговори на регулаторните изисквания за депозити, а не за да помага на хедж фондовете. Ние не играем за тях. Ние служим на милиони малки инвеститори, които всеки ден използват нашата платформа, за да инвестират. Второ - "Робинхуд" незабавно осигури допълнително финансиране, като използва различни мерки. Увеличихме ликвидността си повече от 3 милиарда долара, за да смекчим удара увеличаващите се суми, които трябваше да се обезпечат, и от бъдещи стресови ситуации на пазара. Случилото се е неприемливо за нас. Към клиентите ни - съжалявам и се извинявам. Моля ви, знайте, че правим всичко по силите си, за да сме сигурни, че това няма да се повтори.", заяви Влад Тенев.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини