От х:

Днес в x:

"Америка се завръща", обяви Байдън на Мюнхенската конференция по сигурността

Президентът на САЩ Джо Байдън каза днес на световните лидери, участващи в годишната Мюнхенска конференция по сигурността, че трансатлантическите съюзи отново са приоритет за САЩ, предаде ДПА.

"Аз съм човек, който си държи на думата. Америка се завръща. Днес говоря като президент на Съединените американски щати, в самото начало на моето управление и изпращам на света ясен сигнал: Америка се завръща. Трансатлантическият съюз се завръща. И ние не гледаме назад", каза Байдън на форума, който тази година се провежда в един ден във видеоконферентен формат.

Нека да изчистя всяко съмнение. САЩ ще работят тясно с нашите партньори от Европейския съюз и столиците на целия континент, заяви Байдън в първата си реч на европейска сцена.
САЩ са изцяло ангажирани със съюза си със Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), даде да се разбере Байдън.

"Ние сме в разгара на фундаментален дебат за бъдещето и посоката на нашия свят. Трябва да се подготвим за дългосрочна стратегическа надпревара с Китай", подчерта той.

За първи път тази година Мюнхенската конференция по сигурността се провежда онлайн. Причината е коронавирусната пандемия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини