От х:

Днес в x:

Мъск се отказва от Twitter "за известно време" след хаоса с GameStop

Предприемачът визионер и милиардер Илон Мъск обяви днес, че се отказва от Туитър (Twitter) "за известно време", след като коментарите му в социалната мрежа допринесоха за треската на фондовия пазар, която тласна рязко нагоре котировките на няколко компании, предаде Франс прес.

"Повече не на Туитър, за известно време", заяви пред своите близо 45 милиона последователи бизнесменът, роден в Южна Африка. Мъск е основател и на компанията за производство на ракети СпейсЕкс (SpaceX). Той не посочи причина за внезапното си решение.

Миналата седмица Мъск, който не харесва инвеститорите, залагащи на поевтиняването на акциите, се включи в аферата ГеймСтоп (GameStop), верига магазини за видеоигри, чиито котировки напоследък скачат и всяват страх сред спекулативните фондове.

Котировките на търговеца на видеоигри ГеймСтоп, който е в центъра на борсовия хаос през последните дни, скочиха с 50 процента, след като Мъск пусна коментара "Gamestonk!!" - игра на думи с името на компанията и популярен термин за "акции" в социалните мрежи, както и линк към форума в Редит (Reddit), насърчил масовото купуване на тези книжа от дребни инвеститори. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини