От х:

Днес в x:

3 °C

Инфраструктурата за зарядните станции на електробусите е готова

Изображение 1 от 3

  Инфраструктурата за зарядните станции на електробусите, които се очакват в Хасково, вече е изградена от общинското дружество „Тролейбусен транспорт“, пуснат е и захранващият кабел за тях.

  В момента все още вървят финалните процедури по обявената обществена поръчка за доставките на станциите и електрическите превозни средства.

  Има избрана фирма, но се изчаква да изтече срокът по обжалването на процедурата, преди тя да бъде обявена. След това „Тролейбусен транспорт“ има готовност за внедряването на екологичния обществен транспорт, посочи, управителят му Албен Манджуков.

  Зарядните станции ще са шест. Едната от тях ще е бърза. Такъв тип зарядни се поставят на  крайните станции и затова добрият достъп до електрическа мрежа е важно условие. Останалите ще се ползват за заряд на електрическите автобуси при престоя им в депото през нощта. Електрозарядните станции няма да са за обществено ползване, а ще са само за нуждите на обществените возила, уточни Манджуков.

  Според обявената  обществена поръчка електробусите ще са нископодови.

  Петте електробуса и зарядните станции са по проекта за подобряване качеството на въздуха, в който общината е изпълнител в партньорство с „Тролейбусен транспорт“ ЕООД.

  Стойността на обявената поръчка беше 4,8 млн.лева, без ДДС. Общият размер на инвестицията е 6 млн. лв., като Оперативна програма „Околна среда“ осигурява 5 млн. лв безвъзмездната финансова помощ, останалата сума, която представлява ДДС-то, е собствен принос в разработката от местната хазна.

  Хасково попадна и в годишния отчет на МРРБ, като един от  22-та града в страната с възможност за по-чиста околна среда, по-малко шум и вредни емисии във въздуха.

   199 зарядни станции за електромобили се изграждат в страната с финансиране по управляваните от Министерството на регионалното развитие и благоустройството оперативна програми за развитие на регионите през настоящия и миналия програмен период. 123 от тях вече са реализирани и функционират.

  В Хасково единствената зарядна станция за зареждане на електромобили е в центъра на града, срещу НАП. Тя обаче не е общинска инвестиция. Ангажиментът на „Тролейбусен транспорт“ е бил единствено към определянето на две паркоместа, до които  да бъде позиционирана станцията, обясни Албен Манджуков.

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   По
   По-крив
   8 0
   16:42, 8 яну 2021
   Този гамен, който е облепил целия град с тия хартии РЕМОНТ НА ПОКРИВИ, няма ли кой да му претърси керемидите???
   • Яд
    Ядосан
    5 -1
    19:13, 8 яну 2021
    Да. Общината може да му тресне една глоба за замърсяване например.
   • ЗдравейтИ, групичка. Да ви се похваля, днес открих страхотен tool, който сбъдва отколешната мИчта на нас момичИтата да ходим прави до тоалетната. Изобщо годината започва страхотно. Първо феноменалната ми победа, сИга и това. Имам усещането, че и следващите 12 месеца ще минат под знака на фекално-вагиналната тема. Много съм развълнувана.
  • 2
   Км
   Кметя Станчо Будала
   6 -1
   18:32, 8 яну 2021
   След почти година в Кметството и аз съм само на Зелена енергия
   .....
   може и евра
  • 3
   Вд
   Вдосан
   9 0
   19:16, 8 яну 2021
   Ако общината има желание да изчисти въздуха на града, трябва да ликвидира маймун-дере.
  • 4
   Ко
   Кой
   6 -3
   19:30, 8 яну 2021
   натиска от София да се купуват електробуси?? Този,който ги внася и лапа печалбата и медтните гербаджийски кметьове приемат веднага!!
  • 5
   Jh
   JHB
   5 -4
   21:17, 8 яну 2021
   Браво, а кога ще забранят задушаващите дизели и печките на дърва? Не се диша в този град.
   • От
    Отговор
    4 0
    22:03, 8 яну 2021
    Когато Ръководствата на Гроб/ДуПиСе са настанени в крематориуми или
    кучкарнци (като тоя дето по построи Бай Добри) :))
  • 6
   Ре
   Реалист
   6 -1
   22:39, 8 яну 2021
   Поредната тънка лайсна за крадене на пари...
   • Su
    sulaco
    3 0
    02:36, 9 яну 2021
    без далавера няма прогрес...

  Хороскоп за 16.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
  16 яну 2021
  Последни новини